Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

YLIOPPILASLAKKI PIKKULEIVÄT

Ylioppilaslakkipikkuleipien sisällä on vadelmamarmeladia. Pinta on sitruunavalkosuklaata, joka on minusta paremman makuista kukin tavallinen valkosuklaa. sitruuna ja vadelma sopivat maulta hyvin yhteen!

YLIOPPILASLAKKI PIKKULEIVÄT

 

 

Vuoden 2003 Pirkkalehdessä oli hieman vastaavia pikkuleipiä, mutta niissä lakin pintaa ei oltu kuorrutettu valkosuklaalla, vaan lakki jäi  vaaleanruskeaksi   ja  tummasuklaa oli minttusuklaata. 

Muutin ohjetta hieman, ja  halusin lakin pinnasta ehdottomasti  valkoisen. 

 

 

Näitä tarvitset noin 40 pikkuleipään:

 

400 g murotaikinaa (Sunnuntai tai Pirkka murotaikinan käy hyvin)

 

1 dl  vadelmamarmeladia (Saarioisen  paistonkestävä vadelmamarmeladi on minusta hyvää kaupan hilloksi)

 

Fazerin leivontasarjan valkosuklaata tai sitruunavalkosuklaata (käytin viimeksi mainittua sillä pidän sen mausta paljon enemmän kuin valkosuklaan)

 

Fazerin leivontasarjan mustaa suklaata, 70% 

 

Dr.Oetkerin pehmeitä hopeahelmiä  (kovat olisi kauheita suussa, joten osta pehmeitä!) 

 

 

Näin teet:

 

Sulata murotaikina ja kaulitse se ohueksi levyksi. Ei liian ohueksi ettei se halkea mutta sellaiseksi noin 3-4 mm, alle ½ senttiä kuitenkin.

 

Ota avuksesi jokin rengasmuotti, joka on noin 4 cm halkaisijaltaan.  Jos sinulta ei löydy  sellaista muottia, niin jokin snapsilasi on halkaisijaltaan varmaan juuri tuo 4 cm joten paina sillä taikinasta pyörylöitä.  HUOM. jos sulatat taikinaa liian kauan että se on jo todella pehmeää, niin  näiden pyörylöiden  irrottaminen työalustalta lastan avulla on vaikeaa ja  pyöreä muoto helposti muuttaa hieman muotoaan.  Voit helpottaa työtä myös esim. jauhottamalla työalustaa hieman.

 

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Laita pikkuleivät  leivinpaperin päälle uunipellille ja paista noin 5-6 minuuttia  uunin keskitasolla tai hieman ylempänä.  Jäähdytä pikkuleivät hyvin.

 

Sulata valkosuklaa (lautasella)  mikrossa varoen. Muistathan ettei valkosuklaa kestä yhtä kuumaa sulatusta kuin tumma suklaa tai maitosuklaa.  Laita siis vähän lisää aikaa kerrallaan mikroon. 

 

Kasta puolet pikkuleivistä valkosuklaaseen ja tasoita pinta lusikalla tai pullasudilla. Jätä  ne kuivumaan suklaapuoli ylöspäin leivinpaperin päälle.  

Kun suklaa on kuivahtanut,  sulata tumma suklaa mikrossa (lautasella).

Kasta  nyt valkoisen lakin  reuna tummaan suklaaseen tai voit myös pikkuisella lusikalla sivellä lakin mustan osan (näin minä tein ja koin sen nopeaksi ).

Laita pikkuleivät leivinpaperille ja kiinnitä saman tien hopeakuula lyyraksi joka hatun tumman osan keskelle.  Jätä pikkuleivät kuivumaan leivinpaperin päälle.

 

Sivele sitten lusikalla vadelmamarmeladia (tai muuta kiinteää marmeladia)   niiden  pyörylöiden päälle joihin et laittanut  suklaata (puolet kaikista  taikinapyörylöistä).

Nosta suklainen hattuosa  marmeladin päälle, paina reunoilta varoen hieman, ei kovaa ettei keksit napsahda rikki. 

 

Säilytä  kuivassa paikassa,  rasiassa jossa kansi (esim, metallinen tai  muovinen).