Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

SITRUUNARUOHOPANNACOTTA

Sitruunaruohopannacotta on tässä koristeltu kypsällä mangoviipaleella ja tuoreesta mangosta sauvasekoittimella (ja lorauksella vettä) tehdyllä soseella. Mutta vaikka annos näyttää hienommalta kastikkeen kera, niin vahva mango peittää hienon miedon ihanan sitruunaruohon maun joten suosittelen silti että teet pannacotan vain kauniisiin laseihin tai kauniilla muotilla, ja tarjoilet sen sellaisenaan ilman mangolisukkeita!

SITRUUNARUOHO-PANNACOTTA

 

 

Ihana raikas sitruunaruoholta maistuva kermainen jälkiruoka.

Sopii mainiosti vaikkapa thaimaalaisen illallisen päätteeksi kun tulisen ruoan päätteeksi tekee mieli pientä makeaa ja raikasta.

 

 

näitä tarvitset 4 pieneen jälkiruokaan:

 

1 dl sitruunaruohosilppua (osta kokonaisia sitruunaruohoja, niitä myy ainakin Stockmann, suuremmat paremmat k-kaupat, citymarket jne.) 

 

4 dl kuohukermaa

 

½ dl sokeria

 

2 liivatelehteä

 

tarjoiluun halutessasi vaikkapa mangoviipaleita tai mangososetta tms.

 

Näin teet:

 

Laita liivatelehdet likoamaan  kylmään veteen (johonkin astiaan kuten vaikkapa keittolautaselle).

Silppua sitruunaruoho pieneksi hakkelukseksi. Aika nopeaa ja helppoa on saksilla leikata pikkupaloja, tai terävällä veitsellä leikkuulaudalla.

Laita kerma kattilaan ja lisää sitruunaruohosilppu sinne. Kuumenna hellästi hitaasti ja anna seoksen kiehahtaa. Sekoita ettei vaan pala pohjaan. Lisää vielä sokeri. Sekoita että sokeri sulaa vielä joukkoon.

Ota seos pois hellalta, lisää sinne  käsissä puristetut (jotta liika vesi lähtee pois) liivatelehdet  ja anna sulaa joukkoon.

Siivilöi seos että sitruunaruohosilppu jää siivilään. Sitä ei käytetä!

 

Laita siivilöity seos sitten kauniisiin pieniin juomalaseihin, kuten likööri/coctaillasit jos tarjoat pannacotan laseista. Jos taas haluat tehdä  pannacotan pieniin muotteihin,  niin kaada seos annosmuotteihin. 

Anna hyytyä jääkaapissa  vähintään 4-5 tuntia, enemmänkin jos teet muottiin josta kumoat pannacotan pois.

 

Voit tarjoilla jälkiruoan sellaisenaan, tai koristella sen vaikkapa jollain raikkaalla  väreihin ja makuun sopivalla hedelmäsoseella tai hedelmälohkoilla. Tässä kuvassa on  kypsiä mangoviipaleita.

 

 

Vaikka tämä annos on selvästi vaatimattomamman näköinen kuin yllä oleva kuva, niin tässä sitruunaruohon maku pääsee oikeuksiinsa, eikä mangon maku peitä sitä.