Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

CHILISUKLAAMARENGIT

Kaksi marenkia on aina kiinnitetty yhteen chilisuklaaganachella. Herkullisia!

CHILISUKLAALLA TÄYTETYT  PIKKUMARENGIT

 

 

Nämä näyttävät työläiltä mutta eivät ole sitä! Toki marengit paistuvat uunissa jonkin aikaa mutta sehän on vain passiivista odottamista. Ja muistathan että pelkät marengit voi tehdä hyvissä ajoin,  vaikka pari viikkoa ennen tarjoilua valmiiksi ja säilyttää metallirasiassa.  Voit sitten täyttää chilisuklaaganachella marengit juuri ennen tarjoilua. Näytti ne ainakin muutamia tunteja säilyvän täytettynäkin - sen jälkeen ne kyllä hävisivät parempiin suihin….

 

Nämä saivat kehuja vierailta ja ohjetta pyydettiin heti.

 

 

En muistanut laskea montako näitä tuli.  Täydennän siksi ohjetta ensi kerralla.  Kyllä niitä kuitenkin paljon tuli, varmaan pari kolmekymmentä ainakin.

 

 

Näitä tarvitset:

 

3 valkuaista

2 dl hienoa sokeria

½ tl kaakaojauhetta (leivontakaakao, ei siis juomajauhetta)

 

75g  Marabou Premium Cocoa chili 70% suklaata  (chilisuklaalevy on oikeasti 100 g, ostin suurehkosta S-marketista)

½ dl kuohukermaa

20 g voita

 

Näin teet:

 

Kuumenna uuni 100 asteeseen.

 

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Muistathan että jos valkuaisten sekaan menee pienen pienikin tippa keltuaista, valkuaiset eivät vaahdoonnu. Samoin vatkainten ja kulhon pitää olla puhtaita ja kuivia.

Lisää sokeria vähitellen koko ajan vatkaten. Ihan ruokalusikallinen kerralla.  Vatkaa kunnes marenki on kiiltävää ja kovaa.

 

Laita uunipelleille leivinpaperit valmiiksi.

Laita marenkitaikina  pursotinpussiin ja pursota pieniä marenkeja leivinpaperin päälle. Jätä pieni leviämisvara seuraaviin.  

Siivilöi hieman kaakojauhetta marenkien pinnalle vaikkapa teesiivilän läpi.

 

HUOM. Muista tehdä PIENIÄ marenkeja sillä kun täytät nämä ja laitat siis kaksi marenkia yhteen, niin niistä tulee aika suuria. Olisi kiva että nämä pysyisivät ns. suupaloina eikä sellaisia joita pitää purra ja syödä sutaten.

Paista marenkeja uunissa tunnin verran.  Kokeile sitten että ne ovat kuivia ja irtoavat  helposti leivinpaperista.  Anna jäähtyä.

Jos teit marengit etukäteen valmiiksi, laita ne jäähtyneinä metallirasiaan ja sulke kansi hyvin. Ne säilyvät kuivassa paikassa oikein hienosti viikkojen ajan. Kosteassa ne menevät pilalle.

 

Tee sitten chiliganache.

Kuumenna kerma pienessä kattilassa.

Paloittele chilisuklaa  ja laita kuuman kerman joukkoon.

Älä polta!  Anna suklaan sulaa kokonaan sekaan ja sekoita vaikkapa käsivispilällä tai lusikalla.  Sekoita sitten joukkoon voi.  Anna seoksen vetäytyä huoneenlämmössä (tai jääkaapissa ) kunnes seos jähmettyy.   Jos laitat jääkaappiin, seos kiinteytyy nopeammin mutta varo ettei siitä tule liian kovaa. Jos tulee,  notkista sitä huoneenlämmössä lusikan avulla. 

 

Laita marengit tarjolle näin:

sivele veitsen tai lusikan avulla nokare chilisuklaata marengin pohjaan (litteään osaan) ja  paina hellästi toinen marenki siihen kiinni (taas litteä pohjaosa suklaaseen päin).

 

 

 

 

HUOM. jos sinulla marengit ja chilisuklaaganache eivät mene tasan vaan toista jää yli, niin   marenkeja voi syödä sellaisenaankin  tai säilyttää pidempäänkin metallipurkissa kansi hyvin suljettuna.  Ganachea sen sijaan voi käyttää vaikkapa leivän päällä herkullisena levitteenä!  Meidän lapset kokeili ja tykkäsi!