Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

KANTARELLIPATE

Ihana seison pöydän herkku

KANTARELLIPEKONIPATE

 

Olen löytänyt hieman vastaavan ohjeen varmaan yli 10 vuotta sitten lehdestä. Koska ohje muuntui vuosien aikana (tein tätä todella moniin seisovan pöydän juhliini), niin  alkuperäisohjetta ei  minulla enää ole, vaan kirjoitin koneelle oman versioni tästä.   Alkuperäisohje muuttui aika monelta osin  eli lisäsin vähän  sienten määrää ja vähensin pekonin määrää täytteessä. halusin että  kantarellit maistuvat enemmän, onhan jo koko pate  päällystetty  pekonilla.  Samoin persiljaa vähensin huomattavasti ettei se hallitse liikaa makua kun se on usein myös se ainesosa josta lapset eivät pidä.  Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin porsaan lihaa täytteenä mutta minusta pekonia on jo riittävästi joten kokeilin ihan ensi kerran tätä  ohjetta pyyn lihalla, mutta sen jälkeen aloin käyttämään kanaa. Muistaakseni  alkuperäisversiossa oli myös vahvempia mausteita mukana, paprikaa tai cayennettä.  

 

 

Näitä tarvitset yhteen pate-vuokaan: 

 

2 litraa kantarelleja (tai max 100 g kuivattuja)

30-40 g pekonia   pateen sisälle + 170 g  pateen vuoraamiseen

1 keltasipuli

1 valkosipulin kynsti

300 g  maustamatonta kanafilettä tai  jos sinulla on paljon fasaaneita tai pyitä, niin nekin käyvät vaalean lihansa vuoksi. (olen testannut) 

1 muna

1 dl kuohukermaa

1 tl  suolaa

1 tl mustapippuria rouheena

½ nippua persiljaa silputtuna

 

tarvitset myös monitoimikoneen (jotta saat lihasta murekemassan)

 

 

Tee näin:

 

Pilko kantarellit. Hienonna sipuli silpuksi.  Hienonna pekoni silpuksi.   

Paista pekonisilppua pannulla muutama minuutti, lisää sipulit  sekä murskattu valkosipuli ja paista vielä hetki.    Lisää   joukkoon pilkotut kantarellit ja anna hautua kunnes neste häviää sienistä.

 

Sekoita sitten monitoimikoneessa kanan liha,  kerma, muna, suolaa, mustapippuria ja aja massaksi.  Lisää vielä persilja ja sieniseos ja aja massa vielä nopeasti hienoksi.   

 

Ota patevuoka (minulla se on kolmionmallinen, se voi myös olla neliskattinen  normaali patevuoka) ja  lado siihen pekoniviipaleita vierekkäin, niin että niiden "päät" jäävät vuoan ulkopuolelle  (= sen verran vuoan ulkopuolelle että kun olet lopulta täyttänyt vuoan lihasienimassalla, niin saat  vuoan ulkopuolelle jäävät pekonit taitettua "kanneksi" massan päälle. )

Lusikoi sitten lihasienimassa vuokaan varoen etteivät pekonipalat siirry.  Käännä nyt pekonien vuoan ulkopuolella olevat päät massan päälle "kanneksi".  Peitä pinta foliolla. 

Kypsennä  patee 180 asteen  uuninlämmössä noin tunti, riippuen hieman vuoan muodosta.  Kokeile kypsyyttä  paistotikulla  - jos  pintaan tuleva neste on kirkasta, niin patee on kypsä.  

Jäähdytä pate painon alla ja anna jäähtyä kunnolla. Voit hyvin tehdä tämän jo edellisenä iltana.