Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

MUSTIKKAMARENGIT

Ihanat mustikkamarengit. Seuraavaksi kokeilen samoja metsämansikoista! En ole kyllä varma miten metsämansikat tykkäävät niin pitkästä kuumennuksesta uunissa....

MUSTIKKAMARENGIT

 

 

Näitä tarvitset:

(yksi uunipellillinen marenkeja, olisikohan ollut noin 20 keskikokoista)

 

3 munan valkuaista

2 dl sokeria

1 rkl sitruunamehua

½ dl mustikkahilloa (ohje löytyy  Mustikkapikkuleipien reseptistä. Voit myös ostaa kaupasta mustikkahilloa)  

pursotinpussi tms

uunipelti ja leivinpaperi

 

Tee näin:

 

Laita uuni ensin päälle, 100 asteeseen, mutta ei enempää!

 

Vatkaa sitten valkuaisia, pari ruokalusikallista sokeria ja sitruunamehua keskenään sähkövatkaimella.   Sekoita kunnes ainekset selvästi vaahtoutuvat. 

Lisää sitten lusikallinen pari sokeria kerrallaan ja vatkaa koko ajan.  Tee näin kunnes kaikki sokeri on käytetty.  Marenkivaahdosta tulee  kiiltävää ja kiinteää, kovaa vaahtoa johon jää hienosti aaltoja ja muita jälkiä vatkaamisesta.   Käsin ei oikein tällaista jaksa vatkata, eli sähkövatkain olisi oltava apuna.

 

Lisää valmiiseen marenkivaahtoon sitten mustikkahilloa niin ettet täysin sekoita sitä tasaiseksi vaan vaahtoon jäisi "raitoja".  Marengit ovat kivemman näköisiä kun eivät ole kauttaaltaan sinililoja vaan niissä olisi tummempia ja vaaleampia kohtia.  

 

Pursota marenkivaahtoa  leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasolla  vähintään 2 tuntia, riippuen vähän marenkien koosta.  Jos teet suuria, saattaa  mennä jopa 3 tuntia.  Varo kuitenkin ettei uunisi ole yhtään liian kuuma, ettei marengit ala ruskistumaan.   Niiden pitää kuivaa, mutta ei paistua.

Kun marengit tuntuvat jo kuivilta ja valmiilta, muista nostella niitä pois "paikoiltaan" pelliltä - silloin saatat huomata ettei kaikki olekaan vielä valmiita vaan alaosassa on "märkää" marenkia.  Jatka sitten vaan  paistamista uunissa….

 

 Anna kuivahtaa vielä hetki huoneenlämmössä paistamisen jälkeen ja vasta sitten nosta marengit kuivaan tiiviiseen laatikkoon (esim. metallinen keksirasia) kansi kiinni ja säilytä siellä tarjoiluun asti.