Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

HOT DOG KUUMA KOIRA

Miksei kuuma koira olisi koiran muotoinen ? Kaurasämpylät ovat herkullisia, mutta jos haluaa, voi koiranmuotoisia sämpylöitä toki tehdä vain vehnästäkin.

KUUMAT KOIRASÄMPYLÄT

 

Hotdogit voivat vaikka näyttää vaikka ihan oikeasti kuumilta koirilta.

 

Tein vanhan hyvän sämpyläohjeeni mukaan nämä koska se taikina on äärettömän helppo työstää  ja nopea tehdä ja on maukasta koska siinä on myös kaurahiutaleita. Ei siis ihan pelkkää vehnää!

 

Näitä tarvitset noin 12 sämpylään:

 

2 ½ dl maitoa (tai vettä)

n. 15 g kuivahiivaa (tai  tuorehiivaa noin ½ pakettia)

1 tl suolaa

1 rkl siirappia tai hunajaa

2 dl kaurahiutaleita

n. 4- 4 ½ dl vehnäjauhoja

½ dl rypsiöljyä

voiteluun maitoa

silmiksi  ja kuonoksi rusinoita

 

Täytteeksi:

hotdog nakkeja / nakkeja (kuvassa on käytetty Kivikylän reilun pituinen Hot Dog nakki, uutuustuote 2015. Laktoositon/ gluteeniton nakki, lihapitoisuus 87%. Nakki oli hieman ylipitkä eli olisi ehkä sopivan kokoinen jos tekisikin vain 8-10 sämpylää eli isompia koiria. Tai sitten leikkaa nakista palan pois kuten minä tein tässä ja otin sen palan keskeltä nakkia pois jotta nakin päät pysyivät kauniin ehjinä)

voita, ketsuppia, sinappia, salaattia, tomaattia, mozzarellajuustoa, juustoa, tai millä haluatkin täyttää hodarin. Jotkut tykkäävät kurkkusalaatistakin....

Näin teet:

Liuota kädenlämpöiseen maitoon/veteen  tuorehiiva tai jos käytät kuivahiivaa, niin lämmitä maito noin 42 asteiseksi eli selvästi kädenlämpöistä lämpöisemmäksi. Sekoita  joukkoon suola, hunaja ja kaurahiutaleet joiden seassa on kuivahiiva.

Alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy. Jätä viimeinen 1/2 dl vehnäjauhoja laittamatta ensin -  sitä ei välttämättä kokonaan tarvitse. Älä tee taikinasta liian jauhoista - silloin tulee mehevämpiä sämpylöitä kun ei ole liikaa jauhoja.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä.

Leivo taikinasta noin aikuisen ranteen paksuinen tanko.  Leikkaa tanko terävällä veitsellä n. 3 cm:n  levyisiksi paloiksi ja pyöritä pyöreähköiksi sämpylöiksi ja muovaile vielä koiran korvat sille. Laita kohoamaan pellille leivinpaperin päälle peitettyinä.

Kun ovat kohonneet, laita vielä kuono/silmät rusinoista (kuonorusinoiksi kannattaa valita suurimmat rusinat ja litistää ne käsin  mahdollisimman suuriksi) ja paina niitä hieman taikinaan että pysyvät.  Voitele koirulit maidolla.  Paista sämpylöitä 225 asteisen uunin keskitasolla n. 8-10 minuuttia.

Anna jäähtyä ihan hetken ennenkuin leikkaat halki.

Täytä hotdogit voilla, ketsupilla, (sinapilla), salaatin lehdillä, tomaattiviipaleilla, tai mitä lisukkeita haluatkin ja lopuksi sitten  lämmitetty / keitetty hotdog-nakki / nakki koiran suuhun niin että se tulee yli  kuonon kummaltakin puolelta (eli näkyy!).

Tarjoile heti.