Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

TOMAATTIMOZZARELLA-AVOKADOSALAATTI

Miksi sitä aina tekeekin vain tomaatti-mozzarellasalaattia? Nyt laitoin vielä kolmatta suurta herkkuani mukaan, avokadoa. Muista aina varmistaa että avokadot ovat KYPSIÄ. Raakoina ne ovat pahoja. Minun lempiavokadoni on HASS. En Suomesta muita ostakaan...Muista että salaatissa raaka-aineet pitää olla erittäin laadukkaita! 

Näitä tarvitset:

laadukasta mozzarellaa (itse käytän ulkolaisia veteen säilöttyjä pallomozzarelloja (pienissä pusseissa)

kypsiä tomaatteja. Talvella käytän usein hollantilaisia ns. "terttutomaatteja" jotka ovat aika kypsiä usein, etenkin jos vielä malttaa kotona niitä useamman päivän huoneenlämmössä kypsyttää.

Hass merkkisiä avokadoja, kypsiä! (voit myös ostaa ns. ready-to-eat -avokadoja eli valmiiksi kypsytettyjä. Ole niissäkin tarkka, eivät ne aina ole mehevän kypsiä. Kysy vihannestiskin myyjältä apua jos epäröit. Kerro minä päivänä syöt avokadon, niin he osaavat hyvissä ruokakaupoissa auttaa!

suolaa, mustapippuria myllystä

sitruunan mehua avokadojen päälle etteivät ne tummu

oliiviöljyä, balsamicoa, basilikan lehtiä  tarjoiluun

Tee näin:
Viipaloi tomaatit, mozzarellat ja avokadot. Lado niitä haluamallasi tavalla lautaselle riviin tai ympyrän muotoon tai vieriviereen  ...

Muista pirskottaa avokadojen päälle sitruunanmehua heti kun olet viipaloinut. Muuten avokado tummuu rumaksi. Makuun se ei vaikuta mutta näyttävät kurjilta!

Rouhi pinnalle mustapippuria myllystä sekä ripauttele hyvää suolaa.
voit pirskotella oliiviöljyä päälle juuri ennen tarjoilua, tai sitten laittaa  oliiviöljyä ja balsamicoa pöytään tarjolle.

Voit koristella vielä basilikan lehdillä!