Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

LEMON POSSET

Sitruunaposset metsämansikoilla

Sitruunaposset erilaisilla lisukkeilla: oikealta katsottuna ensin metsämansikoilla, sitten omatekoisella mustikkahillolla ja metsäämansikoilla, keskellä passionhedelmälihalla ja vasemmalla erivärisillä kookoslastuilla

Menikö jokin suunniteltu jälkiruoka pilalle ja vieraat ovat melkein jo ovella?

Ei hätää, tämän tekoon menee  maksimissaan 10 minuuttia joten kannattaa pitää aina kaapeissa varalla  kuohukermaa, sokeria ja  pari sitruunaa. Sen jälkeen jälkiruoka hyytyy kyllä jääkaapissa noin 3 tuntia mutta se aikahan menee jo vieraiden kanssa alkupalaan ja pääruokaan joten ehdit vielä saada jälkiruoan pöytään ihan ajoissa! 

Tämä jälkiruoka tulee myös mökillä hetkessä yllätysvieraita varten ja sopii kuin nakutettu kesään, sillä yleensä jokaisen mökin pihapiiristä saa jotain luonnonmarjoja koristeeksi.  Jos ei löydy tai vuodenaika on väärä, niin voi tähän tökkäistä jonkin kauniin keksinkin koristeeksi, tai laittaa vähän pistaasipähkinärouhetta tai mitä kaapista löytääkään sillä kertaa. 


Lemon posset
4 dl kuohukermaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl sitruunan mehua (suunnilleen 1 suuri tai 1,5 pienempää sitruunaa)
Lisäksi
mitä vain kaunista pinnalle:  omatekoista hillosokeriin tehtyä mustikkahilloa,  pakastimesta vadelmia, metsämansikoita,  tuoreita mansikoita kasvimaalta/pihaltasi,   oikein laadukas suklaapallo (esim. Lindorin punainen) puolitettuna,  kookoslastuja (kuvan trioväriset lastut toin Thaimaasta), passionhedelmän tai granaattiomenan siemeniä, pistaasipähkinärouhetta  tms.   

Mittaa kerma ja sokeri pieneen paksupohjaiseen kattilaan. Keitä noin 3 min koko ajan sekoittaen (palaa muuten pohjaan tai tulee ainakin yli)   kunnes seos vähän sakenee. Nosta kattila pois  liedeltä ja sekoita sitruunan mehu joukkoon.


Kaada seos kauniisiin juomalaseihin. Tästä annoksesta tulee esim. kaksi snapsi/liköörilasillista sekä 2 suurempaa jälkiruokalasillista (kuvassa yksi annos jaettuna neljään ihan erilaiseen lasiin).  Jos sinulla on vain kevyet ruoat, voit tehdä isomman annoksen (6 dl kermaa, 2,25 g sokeria,  1,5 dl sitruunamehua) . Jos taas teet tuhdit ruoat ja/tai monta ruokalajia, suosittelen laittamaan hyvin pieniin laseihin, onhan tämä aika kermainen jälkiruoka!  

 Peitä tuorekelmulla. Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2 t 30 min. 

Tarjoa sellaisenaan tai koristele  hillolla,  tuoreilla marjoilla tai jos käytät pakastemarjoja, suosittelen hieman vielä kohmeisia (ei lötköjä täysin sulaneita) marjoja. Metsämansikat, villivadelmat, puutarhavadelmat, boysenmarjat, tuoreet puutarhamansikat,  monet käyvät. Ehken laittaisi  ihan ensimmäisenä kirpeitä marjoja tähän kuten viinimarjoja, mutta jokainen ihan oman m
akunsa mukaan!


Meidän perheen mielestä sokeroitu mustikkahillo sopi tähän parhaiten! 

Possetit ovat paljon puhuttu jälkiruoka mutta minun lempijälkiruokiin ei tämä kyllä yllä. Mieheni mielestä tämä on todella hyvää (hän tykkää muutenkin kirpeämmistä kuin minä) joten makuasioita kaikki!