Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

TOMAATTI-MOZZARELLASALAATTI

Alkupala annosteltuna voi näyttää vaikka tältä

Tämä salaatti on hyvä alkupala vaikkapa italialaisten illallisten alkuun jos pääruoka ja jälkiruoka ovat tuhteja kuten Italiassa usein ovat (esim pastat ja Tiramisu tms.) . Jos meillä on suuret illalliset ja alkuun on esim kala- tai liha-alkuruoka ja mukana on myös kasvissyöjiä tai vaikkapa kala-allergikkoja, niin olen tehnyt tällaisen vaihtoehtoisen alkupalan osalle vieraista. Tämä on niin nopea ja aina hyvää ja kauniisti aseteltuna näyttävääkin.

Tomaatti-mozzarellasalaatin tärkein asia on KYPSÄT tomaatit.  valitettavasti Suomessa talvella niiden löytäminen ei ole aina helppoa. Suosi kotimaisia tomaatteja, kypsytä niitä itse huoneenlämmössä tarpeeksi. Tykkään myös kovasti ns. TERTTUTOMAATEISTA, joita tuodaan kai Hollannista ja Espanjasta. Ne tunnistat kaupasta nimellä ja siitä että niissä on tomaatin "kannat/varret" mukana eli tomaatit ovat tertuissa vielä kiinni toisissaan. Ne ovat usein kypsiä ja maukkaita.  Mutta älä koskaan tarjoa tätä ruokaa niin että käyt ostamass tomaatit samana päivänä vaan ennakoi ja osta tomaatteja kypsymään kotiisi jo useita päiviä ennen tarjoilua!

Viipaloi  mehevät kypsät tomaatit viipaleiksi, älä käytä "hattuosaa", tai  kantaosaa vaan vain tomaatin keskiviipaleet.
Osta laadukasta mozzarellaa, ei mitään kumista kovaa juustoa. Itse tykkään eniten bufalasta tai  sellaisista tuontimozzarelloista joissa pakkauksen sisällä on mozzarellapallo  vedessä. Makuasioita...
Viipaloi mozzarella ja lado lautaselle vuoron perään tomaattia ja mozzarellaa, ja aina joka väliin ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä. 
Pirskottele lautaselle laadukasta oliiviöljyä ja balsmicoa makusi mukaan. Koristele annos basilikan lehdillä.