Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

SITRUUNAMACARPONEMOUSSEA JA (METSÄ)MANSIKOITA

Helppo ja nopea jälkiruoka mökkioloissa. syntyy myös ilman tiskiä, vain lusikka ja kulho pitää pestä !

SITRUUNA-MASCARPONEMOUSSEA,

METSÄMANSIKOITA (tai puutarhamansikoita) JA VAAHTERASIIRAPPIA

 

Tässä jälkiruoassa vaahterasiirappia ei ole millään lailla pakollinen. Oikeastaan mansikat ja mousse sopivat ihan kaksin hyvin yhteen… jotenkin vain annosta tehdessäni ajattelin että jokin kastikeraita voisi olla kaunis tuossa ja kyllähän mieto vaahterasiirappi (ei tavallinen!) sopi tähän mutta sen voi jättää poiskin tai tehdä kastikeraidan  jopa mieluummin metsämansikkakastikkeella.

 

Näitä tarvitset (noin 4 hlö:lle):

 

Metsämansikoita maun ja poimimisinnon mukaan, mielellään vähintään 1 dl / ruokailija

sitruunamelissan lehtiä koristeluun

 

hieman reilu 100 g mascarponejuustoa

vajaa 1 dl kuohukermaa

1 luomusitruunan kuori raastettuna

1 rkl sokeria

2 rkl tomusokeria

1 rkl sitruunamehua

 

Pese sitruuna. Kun käytän sitruunasta kuoret, käytän luomusitruunoita.  Raasta sitruunankuoret (vain ihan uloin keltainen osa) hienoimmalla raastimen terällä hienoksi pieneksi raasteeksi.

Sekoita jossain kulhossa sitruunaraaste sekä kaikki muut aineet mutta älä laita kermaa vielä kokonaan vaan lisää sitä lopuksi sen mukaan että saat moussesta sopivan paksua. Minusta moussen pitää olla pehmeää ja löysähköä mutta ei liian löysää. Kerman avulla saat moussen rakenteesta sopivan.

 

Laita annoslautasille kauniita pikkukekoja moussea ja metsämansikoita,

voit vielä koristella haluamallasi tavalla sitruunamelissan lehdillä ja/tai metsämansikan lehdellä ja kukilla tms. Voit ihan viimeiseksi lorauttaa pienen sievän kastikeraidan lautaselle vaahterasiirapin avulla. Tämä ei ole pakollista!

voit myös tehdä metsämansikoista pikakastiketta, muussaamalla niitä ja lusikan avulla pusertamalla pienen siivilän läpi jolloin  saat hieman kastiketta. Siihen kastikkeeseen voi myös laittaa pienen määrän sokeria sekaan.

 

Tämän jälkiruoan voi myös tarjoilla kauniista annos-kulhoista (ei lautasilta) jonne laittaa mascarponemoussea ensin ja ripottelee mansikat päälle. Nopeampi tapa.