Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

PIPARKAKKUTIRAMISU

Todella nopea jouluinen jälkiruoka joka kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään. Laita kuitenkin koristepipari päälle vasta juuri ennen tarjoilua ettei se pehmene.

PIPARKAKKUTIRAMISU

 

Tämän ohjeen olen muunnellut jostain ohjeesta jossa käytettiin myös konjakkia ja muistaakseni jotain joulun mausteita kuten kanelia tms.  Tästä versiosta tuli lapsiperheelle sopivampi jälkiruoka. Hyvää oli. Söimme vasta seuraavana päivänä tämän eli se kostui sopivasti jääkaapissa.  En käyttänyt piparien kostuttamiseen kahvia, mutta alla on vinkkini että jos et ehdi pitää kauaa jääkaapissa ennen tarjoilua  niin kokeilisin kostuttaa tilkalla kahvia niin silloin jälkiruoka olisi valmis nopeammin.

 

noin 4-5 hlö:lle  

 Näitä tarvitset:

4 kananmunan keltuaista

2 valkuaista
¾ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
500 g mascarponejuustoa
pienen pieni ripaus suolaa
150 g ohuita piparkakkuja
50 g laadukasta tummaa suklaata tai vaikkapa maitosuklaata karkeaksi rouhittuna

 

 Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Huomaa että keltuaisia käytetään 4 mutta valkuaisia vain 2!  Valkuaisiin ei saa mennä yhtään tippaa keltuaista sekaan tai valkuaiset eivät vaahtoonnu!

Lisää keltuaisiin sokerit ja vaniljasokeri ja vatkaa vaahdoksi.  Lisää joukkoon mascarponejuusto. Vatkaa tasaiseksi seokseksi.

Lisää valkuaisten joukkoon aivan aavistus suolaa ja vatkaa kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Nostele valkuaisvaahto mascarponevaahdon joukkoon.

Lado piparkakku juomalasin pohjalle, ja mascarponevaahtoa päälle, hieman suklaarouhetta,  taas piparkakku ja vaahtoa  ja suklaarouhetta, ja jatka näin kunnes annoskoko on mielestäsi sopiva. Viimeiseksi pitää olla vaahtoa. Jos juomalasiin ei mahdu kokonainen pipari, niin laita paloiksi - joka tapauksessa pipari kostuu siellä rikki.  

Anna tekeytyä jääkaapissa useampi tunti  ennen tarjoilua - mielellään anna olla jääkaapissa vaikka yön yli. Voit siis tehdä tiramisun valmiiksi jo edellisenä päivänä - maku melkeinpä vain paranee.

VINKKI: jos unohdit tehdä tämän ennakkoon eikä jälkiruoka ehdi tekeytyä jääkaapissa, niin sivele vaikkapa pullasudilla joka piparille kahvia   - tee muuten kuten yllä neuvotaan, niin  saat nopeammin mehevän jälkiruoan.

 

Voit lopuksi koristella annoksen vaikkapa puolikkaalla piparkakulla ja/tai suklaarouheella. Miksei tuore mansikkakin olisi kiva lisä pintaan!