Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

MUSTIKKAPIKKULEIVÄT

Ihanissa pikkuleivissä on omatekoista mustikkahilloa

MUSTIKKAPIKKULEIVÄT

 

Näitä helppoja nopeita pikkuleipiä voi kokeilla  muillakin hilloilla. Minusta tämän keksin maku muistuttaa lähinnä lusikkaleipää.

 

Minä tein omatekoisella ihanalla mustikkahillolla. Varmaan tärkeintä on ettei hillo ole kovin juoksevaa. Mustikkahilloni on tehty hillosokeriin. Laitan hillo-ohjeeni myös alle.

Se on ihanaa ja se säilyy vuoden ajan kunnes tulee uusi mustikka-aika.  

 

 

Näitä tarvitset  (n. 20 kpl ):

 

100 voita huoneenlämpöisenä (ota ajoissa huoneenlämpöön ja kuutioi)

½ dl sokeria

½ dl perunajauhoja

2 dl vehnäjauhoja

½ tl  leivinjauhetta

½ tl vaniljasokeria

mustikkahilloa (tai voit kokeilla muillakin hilloilla kuten esim. vadelma tai mansikka). en muistanut yhtään mittailla paljonko hilloa laitoin... lusikoin vain aina pikkuleivän kolon täyteen mutta ehkäpä sitä meni  arviolta  reilun desin verran) 

Laitan mustikkahillo-ohjeeni ihan tuonne alimmaiseksi tätä ohjetta.  


Näin teet:

 

Laita ensin uuni päälle, 175 c.

Sekoita kulhossa kaikki ainekset yhteen, joko yleiskoneella tai käsin "nyppien ja puristellen".  Itse tein käsin ja huomasin että taikina on kohtuullisen "hajoavaa" eli hyvin pitää vaivata. 

 

Puristele taikinasta kaksi pitkulaista pötköä.

Leikkaa leikkuulaudan päällä kummastakin pötköstä noin 10 "kiekkoa", yhteensä tästä taikinasta tulee siis noin 20  pientä kiekkoa.

 

Laita kiekot leivinpaperin päälle uunipellille ja paina sormin syvennys keskelle.  laita pienellä lusikalla syvennykseen hilloa.

 

Paista mustikkapikkuleipiä uunin alatasolla noin 12-15  minuuttia, tarkkaa aikaa on vaikea sanoa sillä se riippuu vähän paljonko hilloa on, kuinka paksuja pikkuleivät ovat  jne.  Huom. Ne eivät paljoa ruskistu, mutta niiden pitää olla "kiinteytyneitä".  

ANNA JÄÄHTYÄ kunnolla ennen kuin syöt pikkuleivät. Ne ovat muuten todella murenevia ja hillo on polttavan kuumaakin. Maut tulevat esille vasta kun jäähtyvät.

 

 P.S.  sitten se mustikkahillo-ohjeeni: 

MUSTIKKAHILLO ( noin 2 litraa) 


4 litraa (tai 2 kg) mustikoita

1 dl vettä 

1 kg hillosokeria 

(ripaus vaniljasokeria) 


Laita mustikat ja vesi suureen kattilaan ja kuumenna hetki.  Sekoita hillosokeri sekaan kun mustikat alkavat vähän "höyrytä" (älä polta pohjaan!).   Keitä sitten  sokeria varoen seokseen sekoitellen noin 10 minuutin ajan.  sekoita välissä pari kertaa. varo ettei kiehahda yli! 

Jos pinnalle muodostuu vaahtoa (epäpuhtauksia marjoista), niin kuori se varoen lusikalla pois.  

Jos haluat maustaa hilloa vielä vaniljasokerilla, laita se sekaan tässä vaiheessa.  sekoita hyvin. 


Anna sitten hillon jäähtyä kattilassa (pois liedeltä) noin puolisen tuntia.  Hillo on tarpeeksi jäähtynyt jos marjat eivät enää nouse pintaan ja pelkkä "mehuosa" ole pohjalla vaan seos on tasaantunut.   

Kaada hillo sitten puhtaisiin pestyihin lasipurkkeihinb ja sulje purkit huolella niille sopivilla kansilla.   hillo hyytyy vielä lisää vuorokauden ajan. Säilytä viileässä.