Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

HENNAN HELPPO HIRVIPAISTI

Hirvipaisti maustuu ihanasti sisältä kun sen laittaa paistamisen jälkeen marinadiin

Hirvipaisti Hennan helpolla ohjeella

 

Joskus oli jossain lehdessä ohje missä paisti ensin paistettiin ja laitettiin marinadiin yöksi (eikä toisinpäin että ensin marinoidaan ja sitten paistetaan).  Hukkasin ohjeen ja  keksin sitten uuden.  Kai siinä se juju oli vain että paisti saa makua  enemmän kun on yön marinadissa. Mausteet voi siis laittaa oman maun  mukaan eli liemeen voisi hyvin lisätä vielä lihaliemikuution, tai erilaisia tuoreita yrttejä.  Itse tykkään kovin timjamista (kunhan sitäkään ei ole liikaa), samoin tähän sopisi hyvin rosmariini.

 

Tarvitset:

hirvipaistin (peura / saksanhirvi / kauris)

lihalämpömittarin

1,5 litraa kiehuvaa vettä

3/4 dl merisuolaa

katajanmarjoja

mustapippurirouhetta (tai kokonaisia)

provencen yrttisekoitusta  (Santa Marian maustepurkki)

tuoreita yrttejä (timjami, rosmariini)

 

Tee näin:

Ota paisti lämpenemään huoneenlämpöön tuntia ennen. Jos siinä on jotain kalvoja tms, niin putsaa ne pois.

Valmista mausteliemi. Kiehauta 1,5 l vettä ja lisää siihen 3/4 dl merisuolaa, 1 rkl Provencen yrttisekoitusta, 1 tl  mustapippuria rouheena ja  6-8 rouhittua katajanmarjaa ja timjamin oksa tai muita tuoreyrttejä makusi mukaan. Jätä liemi syrjään odottamaan.

Laita lihalämpömittarit paistin paksuimpaan kohtaan ja työnnä paisti 250 asteiseen uuniin. Kypsennä paistia noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut vähän väriä.

Pienennä uunin lämpö 120 asteeseen ja jatka kypsentämistä, kunnes lihalämpömittari näyttää 60-65 astetta, sinun makumieltymyksesi mukaan. Mitä pienempi sisälämpö, sitä punakkaampaa paisti on.   Ota paisti uunista ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

 

Laita lämmin paisti jäähtyneen mausteliemen sekaan.  Liemen tulee peittää paisti kokonaan. Anna maustua viileässä  yön yli. se saa olla siinä vaikka vuorokaudenkin, eli  jätä ihan ruokailuhetkeen asti se lillumaan.  Leikkaa paisti tarjolle  mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

Peitä viipaleet kelmulla jos yhtään joutuvat odottamaan.