Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

RICOTTAPARMANKINKKURULLAT

Italialaisia pieniä alkupaloja. Sopii ihanasti vaalean chapattan kanssa!

RICOTTA-PARMANKINKKURULLAT

 

Nämä nopeat herkkupalat sopivat  ihanasti vaikkapa tuoreen chapatan kera pieninä suolapaloina viinilasillisen kera.  Sopivat myös seisovan pöydän tarjoiluihin, etenkin jos on italialainen herkkupöytä!

 

Näitä tarvitset  4 henkilölle pieneksi suupalaksi:

250 g ricottajuustoa

1 dl hyvää vihreää pestoa

8 siivua parmankinkkua / ilmakuivattua kinkkua

rucolan lehtiä

n. 25 g  pinjansiemeniä

 

Näin teet:

paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla niin että saavat hieman kullanruskeaa väriä. Älä  polta, ne kärähtävät todella nopeasti! 

Sekoita ricottajuusto ja pesto keskenään kulhossa.

Ota tuorekelmua iso pala pöydälle. Levitä siihen parmankinkkuviipaleet vieri viereen tai aavistuksen limittäin ja levitä pesto-ricottaseos tasaisesti päälle.  Ripottele pinnalle rucolan lehtiä ja paahdetuttuja pinjansiemeniä.  Kääri rullalle tuorekelmua apunakäyttäen ja laita  rulla kylmään. Voit  nopeuttaa laittamalla hetkeksi aikaa myös  pakastimeen  ja käännä rullaa siellä välillä. Näin se jähmettyy  nopeammin.  Jos et  anna olla kylmässä niin se on liian lötkö leikattavaksi.  Pidin ehkä 10-15 min. pakastimessa, käänsin toisinpäin ja vielä 10-15 min. Silloin se ei jäätynyt eikä tullut liian  kylmäksi, vaan sain leikattua sen hyvin.  Vaikket käyttäisi rullaa heti, voit laittaa sen vielä jääkaappiin tämän jälkeen.  Voit  myös kokeilla kiinteytyykö se tarpeeksi jääkaapissa jos saa muutamia tunteja olla siellä. Minulla oli liian kiire syödä tätä joten tein pikapakastuksen J 

 

Ohje on  2014 vuoden  viinilehdestä,  Ripasso  mainoksen  kyljestä. Muutin ohjeesta vain sen että paahdoin pinjansiemenet koska mielestäni niiden maku tulee  paremmin esille kun ne paahtaa.   Myös pakastamisvinkki on omani sillä  rulla oli kovin pehmeä   juuri  rullattuna.