Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

MANSIKKARUUSUT

Mansikkaruusut on nopeita ja helppoja tehdä! Ilahduta vaikka äitiä äitienpäivänä näillä!

MANSIKKARUUSUT

 

vaikkapa äitienpäivään, rippijuhlan tai yo-juhlien keväiseen noutopöytään  tai vaikkapa hääjuhlan herkkupöytään.  Tai miksei ihan vain kesällä muuten vaan!  

 

Näitä tarvitset:

puisia grillaustikkuja (kertakäyttöisiä, saa hyvin varustetuista ruokakaupoista, kesäaikaan varmaan pienemmistäkin kaupoista)

tuoreita mansikoita  (vihreä kantaosa pitää olla mukana!)

terävä pieni veitsi - juuresveitsi käy mainiosti

korkea lasi  tai maljakko johon saat valmiit ruusut pystyyn 

halutessasi koristeluun punaista silkkinauhaa

 

Näin teet:

laita ensin grillitikku  sen terävästä päästä mansikkaan niin että se menee mansikan sisälle vain puolisen senttiä - sentin verran. Älä laita liian syvälle ettei tikun pää tule esille kun viillät ruusuun terälehtiä. 

Leikkaa sitten terävällä juuresveitsellä mansikkaan siivuja niin että aloitat  mansikan ulkoreunoista  ja aloitat mansikan kattoon osoittavasta päästä (eli ylhäältä alaspäin viiltoja)   niin että kantaosa jää ehjäksi  eli älä  viillä viipaletta pohjaan asti jotta se jää kiinni eikä katkea palana pois. Älä tee liian ohuita  viipaleita, muuten etenkin reunimmaiset viipaleet  taittuvat rumasti liian auki ja voivat katketa ja irrota. 

 

Tee mansikkaan ensin ulkoreunaan tällaisia terälehtiä, noin 4 kpl mahtunee per mansikka ja viillä sen jälkeen vielä muutamia mansikan "sisäosaan" -   lukumäärä riippu tietenkin mansikan koosta. Pieneen menee vähemmän - suureen enemmän. Kuvassa käytin keskikokoisia mansikoita.  Hyvin pehmeät ylikypsät mansikat eivät sovellu varmaan tähän, vaan mansikat hajoavat helposti. 

 


 

 

 

 

Mansikkaruusun terälehtien tekoa

Asettele tikut maljakkoon tai korkeaan juomalasiin. Voit koristella vielä halutessasi silkkinauhalla kuten tein  tässä.

Huom! Varo mansikoista valuu aluksi muutamia tippoja mehua kun ovat tuossa maljakossa eli  älä laita  hienon pöytäliinan päälle ilman että suojaat "alustan" jollain.