Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

KAHVIJUUSTOKAKKU

Kakun voi koristella myös kermavaahtopursukkein ja kahvipapumakeisin

Tästä tuli ihana kakku! Nimestään huolimatta se maistui hyvin myös lapsille! siinä piparkakkupohja maistuu niin vahvasti että tämän voisi markkinoida myös nimellä "piparkakkujuustokakku"

IHANA KAHVIJUUSTOKAKKKU

 

 

Tämä juustokakku oli ihanaa! Pehmeää, hienosti miedosti kahvin makuista mutta sillä lailla että silti myös lapset tykkäsivät tästä!

 

Tätä kakkua tulen tekemään toistekin!

 

 

Näitä tarvitset:

 

irtopohjainen kakkuvuoka, noin 20-23 cm olisi ihanteellinen - kuvan kakkuvuoka oli halkaisijaltaan 23 cm. Pienemmällä vuoalla saa näyttävämmän kun kakusta tulee korkeampi. Tästä taas saa enemmän paloja. Korkea kakku myös kaatuu lautasella helpommin jos leikkaa kapeita paloja. suuri pala ei toki kaadu.  

 

keksipohjaan:

200 g laadukkaita piparkakkuja,  mm. Annas pepparkakor

50 voita

 

täytteeseen:

400 g tuorejuustoa

3 rkl  vaniljasokeria

5 liivatelehteä

1 dl keitettyä hyvää vahvaa kahvia

1 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

 

pinnalle:

2 dl keitettyä vahvaa hyvää kahvia

2 liivatetta

2 rkl sokeria

kahvipavun muotoisia suklaakarkkeja (mm. Tiger-kauppa Itis, Iso Omena, Vuosaari jne.)

 

Tee näin:

 

Ota irtopohjavuoka esille. Laita pohjalle leivinpaperi niin että ylimenevät reunat  jäävät vuoan ulkopuolelle.

 

Laita piparkakut tehosekoittimeen / monitoimikoneeseen ja jauha ne hienoksi. Jos sinulla ei ole laitetta tähän, laita piparkakut johonkin leivontakulhoon ja murskaa niitä vaikkapa puisen kaulimen päällä tms.  hienoksi rouheeksi tai jauheeksi.

 

Sulata voi kattilassa, älä anna sen "keittyä" vaan lämmitä vain sen  verran että voi sulaa.  Sekoita sula voi piparkakkumuruihin  huolella. Painele käsin muruseos vuoan pohjalle tasaisesti. Laita jääkaappiin.

 

Laita liivatelehdet kylmään veteen 5-10 minuutiksi.  Sekoita leivontakulhossa tuorejuusto, vaniljasokeri, sokeri ja kuohukerma (sellaisenaan, ei vatkattuna).  Kun liivatelehdet ovat  olleet vedessä riittävästi, keitä kahvi ja  sekoita tähän 1 dl:aan kahvia  liivatelehdet (joista ensin käsin puristat liiat vedet pois). 

Sekoita sitten tämä kahvi-liivateseos juustoseokseen lusikalla.    Kaada seos kakkupohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa vähintäänkin 3-4 tuntia.  Kakun voi myös tehdä tähän vaiheeseen jo vaikkapa edellisenä iltana ja jättää kakku yöksi jääkaappiin.

 

Tee sitten vielä kahvipinta kakulle.  Laita liivatelehdet 5-10 minuutiksi kylmään veteen pehmenemään. Keitä vahvaa hyvää kahvia. Sekoita kahvin sekaan liotetut liivatelehdet joista ensin puristat käsin liiat vedet pois.  Sekoita vielä sokeria kahvin joukkoon.

Älä kaada tätä seosta vielä kuumana kakun päälle vaan anna jäähtyä haaleaksi / tai kunnes seos alkaa hieman jo saostua.  Kaada sitten seos kakun pinnalle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Anna hyytyä hetken verran (ehkä puolisen tuntia) ja sen jälkeen  laita kahvipapukaramellit pinnalle. Jos laitat  ne heti, niin ne jäävät "lillumaan" nesteeseen ja menevät pois paikoiltaan. Kun pinta vähän alkaa hyytyä, niin sitten  karamellit on paras laittaa pinnalle - silloin ne yhä jäävät "kiinni" pintaan mutta jäävät juuri siihen mihin haluat ne laittaa.

Jos taas pinta ehtii hyytyä täysin, eivät karamellit ole "kovasti kiinni" jolloin esim kakkua siirtäessä ne saattavat taas heilahtaa pois paikoiltaan.  Mieluummin kuitenkin karamellit liian  hyytyneeseen kakkuun kuin ihan vetelään kahvipintaan!

 

yleensä en  tarjoa juustokakkuja kahvin kanssa (vaan ennemmin jälkkärinä sitten) mutta tämän kakun kanssa sopii kahvikupponen!

 

Voit tarjota kakun näyttävästi kokonaisena jolloin jokainen voi leikata oman palan tai voit  tehdä jälkiruoka-annoksia  annoslautasille. Silloin annoksen kruunaa kahvisiirappi tai kahvi-konjakkisiirappi jonka voit keittää  seuraavan ohjeen mukaan.

 

 

KAHVISIIRAPPI TAI KAHVIKONJAKKISIIRAPPI

 

Mittaa kattilaan saman verran vahvaa, tuoretta kahvijuomaa ja sokeria.

Keitä ilman kantta, kunnes seoksesta on noin puolet jäljellä.

Jäähdytä vain hetki tai käytä heti sillä siirappi jähmettyy pian kovaksi. Jos näin käy, ei hätää, lämmitä uudelleen kattilassa tai jos säilytät tätä vaikkapa kahvikupissa, niin mikroon vain hetkeksi ja siirappi on taas käyttökunnossa.

Voit maustaa siirapin vielä tilkalla konjakkia jos haluat.    

 

 

 

Jos haluat tarjota kakun jälkiruokana, voit myös annostella valmiiksi lautasille ja tehdä ihanan kahvi(konjakki)siirapin koristeeksi lautaselle. Ohje on yllä.