Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

LOHTA JA KORVASIENIMUHENNOSTA

Korvasienet maistuvat ihanalta keitoissa, muhennoksissa, kastikkeissa..... Lohen kanssa se on todella herkkua. Ja pihvien. Sehän sopii melkein mihin vain!

LOHTA JA KORVASIENIMUHENNOSTA

 

(SEKÄ VAIKKAPA PERUNAMUUSIA, PERUNOITA TAI ESIM. ARTISOKKAPYREETÄ JOTA ON KUVASSA)

 

Näitä tarvitset:

 

Lohta filepaloina tai lohimedaljonkeina, mielellään Norjan lohta (maukasta!)

suolaa

voita paistamiseen

 

Korvasienimuhennokseen:

½ - 1 litra  tuoreita korvasieniä, tai kuivattuja iso kourallinen

keltasipulia  (voi laittaa myös hieman punasipulia jos haluaa kivaa väriä)

1-2 rkl voita

lihaliemikuutio

2 - 3 dl kermaa

1-2 rkl smetanaa

(ruohosipulia)

(ripaus cayennepippuria)

 

Lisäksi perunoita, tai perunamuusia (paras muusi syntyy maidon ja voin kera, ei veteen tehtynä)  tai vaikkapa artisokkapyreetä

 

Näin teet:

Tee ensin muhennos.  Muistathan että sekä tuoreet että kuivatut korvasienet pitää ryöpätä jossa niissä oleva myrkky lähtee pois!  Molempia pitää keittää runsaassa, kiehuvassa vedessä 2* 10 min niin että välillä vaihtaa veden.  Aika otetaan vasta siitä kun vesi todella kiehuu!  Kuivattuja sieniä liotetaan alussa vielä haaleassa vedessä vähintään vartin verran ja se liotusvesi heitetään pois.   Kun olet ryöpännyt  sienet, valuta niitä siivilässä ja puristele hieman että liikavesi lähtee pois.  

Kuori ja silppua sipuli. Kuullota kattilassa sipulisilppua voissa ja lisää ryöpätyt sienet ja anna olla kunnes kosteus on hävinnyt sienistä. Lisää kermaa ja lihaliemikuutio ja anna kiehua hiljaa hellästi muutamia minuutteja. Lisää hieman smetanaa ja  tarkista maku. Mausta tarvittaessa  suolalla ja mustapippurilla. Jos et halua niin paksua muhennosta, lisää varoen lusikallinen vettä kerrallaan kunnes kastikkeen paksuus miellyttää.  Ripautan lopuksi varoen myös hitusen cayennepippuria, minusta se antaa pientä potkua mutta älä laita liikaa!  Jos menisi liikaa, lisää kermaa ja smetanaa kunnes maku on taas ok.  Voit halutessasi ripotella muhennoksen pinnalle ruohosipulisilppua tarjolle tuotaessa.

 

Paista lohesta leikattuja viipaleita (nahan voi jättää  niin viipale pysyy helpommin koossa) tai esim. lohimedaljonkeja voissa pannulla. Älä ylikypsennä lohta, se on maukasta kun jää hieman raa ´aksi sisältä.  Mausta suolalla!  

 

Lohi ja korvasienet ovat ihanat yhdessä! katso myös alkupalaosiosta ohjeeni "lohikorvasienikeitto".  Sekin on taivaallista!