Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

VESIMELONI-FETA-AVOKADOSALAATTI

Hieman on tässä näpertämistä mutta lopputulos on kaunis!

VESIMELONI-FETA-AVOKADOSALAATTI 


Ruudullisessa salaatissa on hieman näpertelemistä mutta vaivannäkö kannattaa sillä lopputulos on kaunis! 

Vinkit:  
1.  Feta kannattaa ostaa valmiina paloina, sillä isosta palasta itse leikkaamalla palat lohkeilevat helposti eikä niistä saa mitenkään yhtä tasakokoisia. Jotta tästä "ruudukosta" tulee siisti,  kaikkien palojen pitäisi olla melko tarkkaan yhtä suuria.  
2. avokadoja menee enemmän kuin normaalisalaattiin sillä kauniita kuutioita et saa koko avokadon lihasta. Kuvan annokseen minulla meni kaksi avokadoa! Näitä tarvitset: 

kypsää mehevää vesimelonia, mielellään siemenetöntä! 

kypsiä meheviä avokadoja (yhteen kuvan mukaiseen annokseen meni tavallaan kaksi  avokadoa sillä avokadosta jää paljon hukkapaloja eli ne voit hyödyntää sitten muihin salaatteihin) +  ripaus sitruunanmehua 

valmiiksi kuutioitua Fetaa, mielellään maukkaassa öljykastikkeessa. Ostin itse lasipurkissa Arla Apetina Classic cubes in oil  jossa on miellyttävä yrttinen maku. Jos käytät täysin maustamatonta fetaa, salaatin maku jäänee hieman pliisuksi. Kiinnitä siis huomiota siihen että feta on hyvässä öljyssä 

koristeluun yrttejä kuten rucolan lehtiä (kuvassa) 


Tee näin: 

Kuutioi ensin  vesimeloni. Leikkaa ensin viipaleita, poista kuoret ja tee  melonikuutioita. Ota mallia fetakuutioista jotta saat saman kokoisia kuutioita kuin fetakuutiot ovat. On tärkeää että kaikki kuutiot ovat suunnilleen samankokoisia!  Muuten ei tule kaunis ja tasainen ruudukko. 

Valuta fetakuutiot liiasta öljystä. 

Viimeiseksi tee avokadokuutiot. Puolita avokado ensin, poista kivi. Ota ruokalusikalla koko avokado liha kerralla kokonaisena avokadon puolikkaasta eli saat kaksi puolikasta avokadoa ilman kuorta  leikkuulaudallesi.  
Jos tarjoilet avokadon välittömästi, älä laita sitruunamehua avokadolihalle.  sitruunanmaku ei niin hyvin sovi tähän kokonaisuuteen. Jos kuitenkin salaatti seisoo yhtään pidempään, pirskottele sitten sitruunamehua avokadonpuolikkaille, kummallekin puolelle. Sitruunamehu estää avokadoa tummumasta. 


Leikkaa avokadosta samankokoisia kuutioita kuin feta- ja melonikuutiot ovat. Jos joku kuutioista jää hieman vajaaksi jostain puolelta, sen voi silti sovittaa ruudukkoon niin että laittaa sen vajaan puolen alaspäin lautasta kohti.  

Koristele annoksen reunat vielä halutessasi villirucolan / rucolan lehdillä tai muilla yrteillä. Annoksessa on villirucolaa.