Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

MUSTIKKAHILLO

Tämä ihana hillosokeriin tehty mustikkahillo on meidän perheen lempparihillo. Niin hyvää, niin hyvää... kokeile sitä vaniljajäätelön kanssa, lettujen kanssa, paahtoleivän päälle, puuroon...

HENNAN HERKKUMUSTIKKAHILLO 

 

Näitä tarvitset (noin 7-8 keskikokoiseen lasipurkilliseen):

 

4 litraa mustikoita

1 dl vettä

1 kg hillosokeria

(2-3 rkl vaniljasokeria. Tämän voi jättää poiskin. ) 

lasipurkkeja kansineen 

 

Tee näin:

 

laita mustikat kattilaan ja kaada sinne 1 dl vettä.

Anna kuumentua kunnes kattilasta nousee hieman vesihöyryä. Älä polta mustikoita!

kaada sitten sokeri kokonaan kattilaan ja kääntele se mustikoiden sekaan suurella lusikalla, muovisella kauhalla tms.  Puukauhaa ei kannata käyttää ettei se mene ihan siniseksi!

 

Pienennä hellan lämpöä kun hillo alkaa kiehua, ettei se  kiehu yli. Varo myös polttamasta itseäsi, hillo on todella kuumaa kun siinä on sokeria!

Kun seos alkaa kiehua, keitä sitä kymmenisen (10) minuuttia.  Voit myös sekoittaa hilloa muutaman kerran tämän aikana. 

jos hillon päälle muodostuu vaahtoa (johtuen epäpuhtauksista) niin voit ruokalusikan avulla ottaa sen pois.

 

ota kattila pois hellalta. Lisää tässä vaiheessa vaniljasokeri. Sen voi myös jättää poiskin.

Jäähdytä hilloa  noin 40 minuuttia.

sillä välin voit pestä lasipurkit.

Niiden pitää olla todella puhtaat, jotta hillo säilyy.

 

Pese purkit ja desinfioi ne kiehuvalla vedellä.  Keitä vaikka vedenkeittimessä tai kattilassa vettä - ihan kiehuvaksi asti, ja   kaada vettä lasipurkkeihin ja/ tai kasta lasipurkit kiehuvassa vedessä.  Minusta purkkeihin on helpompi kaataa vettä niin ne saa patalapun avulla kaadettua tyhjiksi polttamatta itseään.  Laita vielä lopuksi vaikkapa keittolautaselle kiehuvaa vettä  ja laita kaikki purkkien kannet sinne lillumaan.  Näin nekin desinfioituvat.

 

Kun purkitat hillon, niin   laita pienellä kauhalla hilloa melkein täyteen asti (jätä vaikkapa sentin vaje purkkiin) ja nosta haarukan avulla  kiehuvasta vedestä purkin kansi (sitä ei kannata enää näperöidä kovin sormin) ja  sulje purkit tiiviisti.

 

HUOM: jos purkitat hillon liian nopeasti (siksi tuo 40 minuutin odotus), niin marjat jäävät pintaan ja  "mehuosa" hillosta pohjalle.  Myös koko purkitus menee epätasaisesti (ekat purkit täynnä marjaa ja vikat purkit pelkkää nestettä).  Älä kuitenkaan odota myöskään liian kauaa että hillo jäähtyy sillä  hygieniasyistä hillo purkitetaan tarkoituksella kuumana. 

 

HUOM 2)  älä huolestu jos hillo tuntuu vielä "juoksevalta" kun purkitat. Hillosokeriin tehty hillo kiinteytyy vielä purkittamisen jälkeen eli vasta vuorokauden parin päästä hillo on "valmista".

 

Hillosokeriin tehty hillo säilyy vaikka huoneenlämmössä jos purkki on avaamaton. Kun sen kerran avaa, sen jälkeen se pitää säilyttää jääkaapissa.

Jos sinulla on kylmiö tai  iso jääkaappi, niin  hillo toki säilyy paremmin (hillon väri jne) jos sen voi säilyttää kylmässä, myös siis korkkaamattomat purkit.

 

P.S. Kokeile ihmeessä myös joskus  kuningatarhilloa jolloin korvaat puolet mustikoista villivadelmilla. Nam!