Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

MUSTAHERUKKA-MUSTIKKAKIISSELI

Ihana kiisseli muuntuu kauniiksi jälkiruoaksi vaahdotetun vaniljan tai kermavaahdon kanssa. Kiisseliä voi syödä toki ihan sellaisenaankin välipalaksi tai vaikkapa puuron kanssa.

MUSTAHERUKKAKIISSELI JA MUSTIKOITA

 

Tämän kiisselin voit toki tehdä pelkistä herukoistakin.   Minusta tämä oli kyllä parempaa kun mehu oli mustaherukkaa mutta marjat kiisselissä olivat mustikoita. Näin tästä ei tullut liian kirpeää ja maistui todella hyvin lapsillekin.

 

Tämä sopii sellaisenaan arkijälkiruoaksi/välipalaksi,  ja se sopii puuron tai myslin kanssa.

Jos haluaa tästä juhlavamman lounaan tai päivällisen jälkiruoan, niin sitten suosittelen laittamaan kermavaahtoa tai vatkattua vaniljakastiketta kerroksittain kiisselin kanssa kauniiseen (jalalliseen korkeaan) lasiin. 

 

Näitä tarvitset noin 4-6 hlö:lle riippuen annoksen koosta:

 

1 litra mustaherukkamehua (joko itsetehtyä tai laadukasta mehutiivistettä + vettä, esim. ruotsalaisella Brunnebyllä on ihanat mehut, melkein kuin itsetehdyt )

 

5 rkl perunajauhoja

1 dl ruokokidesokeria (tavallinenkin käy)

3 dl mustikoita (tai pakasteesta)

1 rkl sokeria pinnalle

 

tarjoiluun vielä vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vispi/kuohukermaa

(sitruunamelissan tai mintun lehtiä ja mustikoita tai viinimarjoja koristeluun)

 

Tee näin:

 

Laita mehu (mehutiiviste + vesi),  ruokokide- (tai tavallinen) sokeri  ja perunajauhot kattilaan.  Kuumenna sekoitellen koko ajan kunnes seos kiehahtaa. Ota heti pois liedeltä.  Lisää mustikat (tai mustaherukat)  ja sekoita. Maista.  Jos  maku ei mielestäsi ole tarpeeksi makea, voit tässä kohtaa lisätä sokeria.  Muista että jos tarjoat tätä kerroksittain vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera, niin  kiisseli saisi jäädäkin vähän kirpsakammaksi. 

Ripottele kiisselin pinnalle hieman hienoa sokeria - muuten kiisselin pintaan syntyy sellainen hassu "kuori".  Anna kiisselin jäähtyä kunnolla.  Kiisselin voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Kylmä kiisseli on minusta parempaa kuin huoneenlämpöinen. Makuasioita toki. 

 

jos teet kauniit jälkiruoka-annokset, niin lusikoi kiisseliä ja vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai kermavaahtoa kerroksittain juomalaseihin tai korkeisiin jälkiruoka-laseihin tai korkeisiin jalallisiin laseihin. 

Annoskoko kannattaa miettiä sen mukaan onko kyseessä välipala, pieni jälkiruoka vai kevyen keittolounaan tuhdimpi jälkiruoka.