Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

VUOHENJUUSTORAPARPERI PIKKUPURTAVA

Kieli meni mennessään kun ruokahalun herättäjänä oli tällaiset pienet leipäset joiden päällä pehmeää vuohenjuustolevitettä ja chili-viherpippurimarinoituja raparperipaloja. Ihanaa ja nopeaa! Helppo mökkitarjoilu!

RAPARPERI-VUOHENJUUSTOLEIPÄSET

 

 

Nämä ihastuttavat pienet raparperileipäset veivät kielen mennessään.

Raparperi ei kuulu lempiherkkuihini mutta tästä pidin kovasti!

Nämä ovat todella nopeita ja todella hyviä!

 

 

Netistä  (Siskot kokkaa sivuilta) löysin idean tähän  eli siellä oli vastaavanlainen ohje  jossa raparperit oli marinoitu chilissä ja viherpippurissa. Mutta siinä  leivän päällä olevassa tahnassa oli vaahdotettua kermaa, tuorejuustoa ja  pehmennettyä vuohenjuustoa,

 minä halusin kerman ja tavallisen tuorejuuston pois ja  koska pidän kovasti  pehmeästä levitettävästä Chavroux vuohenjuustosta, niin oikaisin ohjetta niin että käytin vain tuota vuohenjuustolevitettä tähän ja se toimi ihanasti! Lisäksi ohjeen teko nopeutui  entisestään. 

 

 

 

Chili ja viherpippuri marinoivat ihanasti raparperin ja vuohenjuusto kruunaa koko makuyhdistelmän. Leivän pitää sitten olla jotain hyvää leipää, ei mitään  seissyttä halvinta valkoista ranskanpatonkia…

 

Itse ostin hyvää vaaleaa maalaisleipää mökkipaikkakunnan pienleipomosta mutta voisin kuvitella että hyvä vaalea ohraleipä, kauraleipä tai laadukas jokin vaalea patonki  tai chapatta sopisi makuyhdistelmään hyvin. Leipä ei saa olla kovaa - se pitää saada kerralla suuhun ja pitää olla helposti pureksittavissa.

 

 

Näitä tarvitset (en muistanut katsoa montako näitä tuli mutta veikkaan jotain 10-20 pienen leipäpalasen verran):

 

4 nuorta, vielä  mielellään punaista raparperin vartta

2 dl vettä
1 dl sokeria
1 rkl viherpippureita kokonaisena
1/2 mieto  keltainen chili ilman siemeniä


1 prk chavroux pehmeää vuohenjuustoa (on kuin pehmeä levite, ei sellaista pötköä missä on kuoret)
mustapippuria myllystä


vaaleaa hyvää leipää josta muotoilet pieniä suupaloja

 

Näin teet:

Mittaa sokeri, vesi, vihrepippurit ja  pilkottu puolikas chili kattilaan. Kiehuta kunnes noin puolet nesteestä on haihtunut. Siivilöi siirapista pois pippurit ja chili.

Lisää valmiiksi pilkotut huuhdellut raparperit. (oikein  nuorista ei tarvitse ottaa kuoria pois. Jos käytät vanhempia raparpereja, kuori ne. Saatat myös joutua kiehauttamaan niitä hetken kauemmin! ) Kiehauta raparperit kattilassa  vain noin minuutin ajan että pehmenevät mutta eivät saa ylipehmetä ja hajota.  Kaada raparperit ja siirappi  johonkin  astiaan marinoitumaan  kunnes  raparperit ovat jäähtyneitä. Voit myös  laittaa ne marinadissa jääkaappiin odottamaan iltaan asti tai jopa seuraavaan päivään.

Tarjolle laitto:

Leikkaa hyvästä leivästä pieniä suupaloja.

Nosta raparperit pois marinadista vaikkapa siivilään tai talouspaperin päälle jotta liika neste valuu pois.


Rouhi hieman mustapippuria vuohenjuustotahnan sekaan ja sekoita.  Lusikoi tai levitä veitsellä reilu kerros tai nokare vuohenjuustoa joka leipäpalalle ja  asettele kauniisti raparperin pala tai parikin  joka leivälle juuston päälle.

 

Asettele kauniisti tarjoiluvadille.

Tarjoile pienenä alkupalana tai ruokahalun herättäjänä  vaikkapa kuohuviinin kera ennen  ruokapöytään istumista. Ihanaa!