Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

HERKKUVUOKAPULLAT

Nämä pullat ovat totisesti HERKKUPULLIA!

HERKKUPULLAT (noin 26 keskikokoista pullaa)

Näitä tarvitset:

8 dl vehnäjauhoja

3 rkl sokeria

200 g voita (tai margariinia)

2 ½ dl  maitoa

50 g  tuorehiivaa

1 muna

 

Täytteeseen tarvitset:

3 dl tomusokeria

3 rkl vaniljasokeria

100 g margariinia (tähän ei mielellään voita tai sitten joudut sitä pehmittämään aika hyvän aikaa huoneenlämmössä!)

 

Lisäksi tarvitset

leivinpaperia ja pellin (tai kaksikin)

raesokeria

munan voiteluun

paperisia pullavuokia ! 

 

 

Ensin nypitään käsin huoneenlämmössä  hyvän aikaa ollut voi, sokeri ja vehnäjauhot.

Sitten maito lämmitetään kädenlämpöiseksi kattilassa, otetaan pois liedeltä ja murustetaan sinne hiiva. Sekoita hyvin ettei hiiva jää kokkareiseksi. Jos tarpeen, käytä vaikka vispilää! Jos hiiva ei sula, maitosi ei ollut ehkä tarpeeksi lämmintä joten lämmitä vielä varoen hellalla mutta ei liikaa. Jos neste on aivan liian kuumaa, hiiva ei toimi eikä kohota (se "kuolee")

Lisää maito-hiivan  joukkoon vielä muna.

Sekoita nyt jauhoseos ja maitoseos yhteen.  Vaivaa käsin taikinaksi. Siitä tulee nopeasti kimmoisa ja hyvä taikina joka irtoaa ihan itsestään kulhosta ja käsistäkin. 

 

Kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla. Jos sinulla on kiire, kohota edes puoli tuntia. Muuten voit huoleti kohottaa kunnes taikina selvästi paisuu, vaikka  1-2 tuntia.

 

Lämmitä uuni 220 asteen lämpöiseksi.

Sekoita täytteen ainekset eli tomusokeri, vaniljasokeri ja huoneenlämpöinen rasva.

 

Kaulitse jauhotetulla pöydällä  taikina suorakaiteen (ei neliön) muotoiseksi levyksi ja  levitä sille täyte tasaisesti  ja joka kulmaankin asti. Pöydän pitää olla hyvin jauhotettu sillä taikina on tarkoituksella pehmeää ja se takaa hyvät pullat (ei liian kuivia ja jauhoisia) .   ( huom. Suorakaiteen muotoisesta levystä saat juuri hyvän kokoisia pullia,  kun taas neliön mallisesta tulisi aivan liian suuria.  Tämä vaikuttaa paistotulokseen!)

Eli rullaa sitten pullataikina rullaksi eli  niin että siitä tulee pitkä rulla josta leikkaat sitten noin sentin paksuisia siivuja  ja laita ne sitten paperivuokiin ja vuoat pellille leivinpaperin päälle.

 

Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria.

Jos haluat makeampia  pullia, laita raesokeria runsaammin ja jos haluat vähemmän makeita, laita vain pieni koristeripaus sillä taikina + täyte itsessään ovat jo aika makeita.

 

Paista pullia 220 asteen lämpöisessä uunissa keskitasolla kunnes  pullat ovat kauniin kullan ruskeita mutta älä anna niiden palaa.  En ole muistanut tarkkailla paistoaikaa  mutta itse laitan aina uunikelloon ensin 10 minuuttia, ja sen jälkeen minuutti kerrallaan lisäaikaa.  Ihan vasta paistoin näitä viimeksi joten kyllä se paistoaika jotain 11-15 minuutin välillä oli.  Riippuu tietenkin vähän uunin tehosta ja pullien koosta jne. 


Älä paista liikaa etteivät kuivu! Minulle riitti 11 minuuttia kun tein 26 pullaa. On toki  uunikohtainen asia eli ihan täysin ei voi katsoa kelloa!  


Pullat ovat "kosteita" kun otat ne uunista eli anna mielellään "levähtää"  2-5 minuuttia ennenkuin syöt! Jos mitenkään maltat. Tuoksu  kun on niin huumaava...