Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

PERUNARIESKAT

Perunarieskat jakavat yleensä ihmisten mielipiteitä. Toiset tykkäävät, toiset eivät. Joka tapauksessa edellispäivän ylijäänyt perunamuusi sopii tähän mainiosti.

PERUNARIESKAT

 

Näin tällaisen ohjeen Optiossa juuri kun minulla oli perunamuusia jäljellä edelliseltä päivältä. Kuinka sopivasti se sattuikaan. Muusi kun ei minusta seuraavana päivänä enää niin kovin hyvältä maistu.... Alkuperäisessä ohjeessa oli muskottipähkinää, minä jätin sen pois.

Ei näistä mitään kieltä mennessään vievää rieskaa  tullut mutta kyllä me ne kaikki söimme.  Olivat ehdottomasti parhaita heti paistamisen jälkeen, hieman jäähtyneinä.  Maku oli hyvä, mutta ehkä koostumus ei minusta ollut ihan optimi.

Tein tästä annoksesta ehkä sellaiset 12 pikkurieskaa. Option ohjeessa oli neuvottu tekemään kolme suurta. 

Ohje on nopea ja melko helppo. Sen ainut haastavuus on ohjeen teko.  Jauhojen määrää on minusta aika mahdotonta sanoa, sillä se riippuu niin paljon siitä kuinka  kiinteää tai  löysää perunamuusi on.  Kun taikina irtoaa käsistä, on jauhomäärä sopiva.

 

Näitä tarvitset:

1 litra perunamuusia 

noin 5-6 dl vehnäjauhoja (meni enemmän)

3 kananmunaa

2 tl suolaa

 

Näin teet:

Sekoita ainekset käsin paksuksi taikinaksi niin että taikina irtoaa sormista. Lisää jauhoja siis vähitellen.   Jaa taikina joko kolmeen suureen osaan (jos teet kolme isoa rieskaa) tai  6-12 osaan jos teet pienempiä.  Taputtele niistä noin 1 cm paksuisia  rieskoja leivinpaperin päälle uunipellille. 

Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen. Tee pintaan reikiä haarukalla ja ripottele halutessasi pintaan pikkuisen vehnäjauhoja ja paista noin 8 minuuttia uunin keskitasolla. Käännä rieskat esim. lastan avulla (muurinpohjapannun lasta tms. on hyvä väline )  ja paista toiset 8 minuuttia kunnes rieskat ovat saaneet hieman väriä.  Jäähdytä ja tarjoile heti. Voita päälle, muuta ei tarvita!  

P.S. jauhon  määrä riippuu muusin koostumuksesta.  Älä käytä  liikaa jauhoja, ettei tule kuivia. Toisaalta jos et käytä riittävästi jauhoja, saattaa sisus jäädä helposti perunasta muusimaiseksi.