Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

BASILIKAPERUNAMUUSI

Tässä reseptissä ei ole varsinaisesti ohjetta kuin tuolle basilikaperunamuusille. mutta laitan ohjeen loppuun vinkin myös tuosta kanasta.

BASILIKA-PERUNAMUUSI  (pääruoaksi noin 4 hlö:lle)

 

Näitä tarvitset:

1 kg jauhoisia perunoita (paras muusi tulee Lapin puikulasta mutta muutkin jauhoiset perunat sopivat muusiin, kuten Rosamunda)

n. 1-1,5 dl maitoa riippuen kuinka löysää tai kiinteää muusia haluat (tai lisää enemmänkin jos pidät kovin löysästä muusista. lisää vähän kerrallaan!)

75 g voita

suolaa

basilikaa maun mukaan (laitoin n. 20 todella suurta basilikan lehteä mutta maun mukaan! Jo 13 ison lehden lisäyksen jälkeen basilikan maku oli muusissa mutta ei kovin vahvana vielä)

 

Näin teet:

Kuori perunat ja keitä kunnolla kypsiksi. Soseuta perunat voin kanssa sähkövatkaimella (tai käsikäyttöisellä survojalla)  ja lisää tarvittaessa maitoa.

Muusi saa olla paksuhkoa, jos maitoa lisää liikaa tai voita on liian vähän tulee perunamuusista huonoa.

Mausta suolalla tarvittaessa (riippuu myös käytätkö suolaista voita …)

Lisää lopuksi basilikaa ja soseuta vielä muusi sauvasekoittimella. Jos sinulla ei ole sauvasekoitinta, voit myös (perunoiden keittämisen aikana) silputa basilikan hienoksi saksilla / veitsellä  / yrttisaksilla… ja lisätä silpun valmiiseen muusiin.

Basilikamuusi sopii hyvin kanan kanssa mutta myös monen kalan kanssa kuten paistetun kuhan, ahvenen, siian, kampelan, muikkujen…


P.S. tässä ohjeessa ei ole varsinaisesti ohjetta tuolle kuvan kanalle koska nuo ovat kaupasta ostettuja valmiiksi valkosipulimarinoituja kanankoipia jotka vain uunissa paistoin pakkauksen ohjeen mukaan. Olivat K-kauppa Hertan valikoimaa,  ja oikein maukkaita.