Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

Hennan kokkausinnostus alkoi kauan sitten

Kuvateksti

HENNAN KOKKAUSINNOSTUS ALKANUT LÄHES 30 VUOTTA SITTEN

Olen kauppakorkeassa opiskellut ja mainosalalla työskennellyt mutta  lasten kanssa kotiin jäätyäni  aloin kokkailla toden teolla. Silloin kymmenisen vuotta omistin elämästäni lapsille ja kokkailuille. 

 Elämäni aikana olen järjestänyt niin paljon lasten teemajuhlia kuin aikuisten hienoja 7 ruokalajin illallisia  että yhtäkkiä tajusin omaavani varmaan 1000  taltioitua valokuvaa eri ruoista ja kattauksista.  Ihan kaikkia en ole taltioinut mutta aika paljon.  


ENSIMMÄISET ILLALLISET JÄRJESTIN KUN OLIN 12 tai 13 V

Järjestin ensimmäiset kolmen ruokalajin päivälliseni mummilassani  4 henkilölle kun olin 12 tai 13 vuotias. Haluatko kuulla mitä ruokaa tein?  Nyt naurattaa mutta sen ikäiselle tytölle saavutus oli hieno, että selviydyin yksin haasteesta. Tein  alkupalaksi ns. kärpässieniä (kovaksi keitettyä kananmunaa ja koverrettu tomaatin kuori hatuksi, majoneesitäplät  pisteiksi),  pääruoaksi lihamureketta ja perunaporkkanamuusia sekä herneitä, ja jälkiruoaksi  myrkkysienen vastapainoksi herkullisia sieniä eli lautaselle kermavaahtoa, siihen pystyyn banaaninpuolikas ja  sienen hatuksi  persikanpuolikas.  Kyllä olin ylpeä.   Onneksi ruoanlaittotaitoni on kehittynyt kuitenkin vielä sen jälkeenkin...