Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

KANTARELLIPEURAPALVIKEITTO

Metsän makuja; kantarelleja ja peuran palvilihaa. Palviliha sopi hyvin kermaiseen keittoon koska palvilihan vahva maku tuntui hieman miedommalta näin.

KANTARELLI-PEURAPALVIKEITTO

 

 

Meillä oli peurapalvia niin ettei tiedetty enää minne sitä laittaa. Oli kokeiltu jo leivän päällä, uuniperunan täytteenä,  pastakastikkeessa, muurikkalettujen täytteenä  ja vaikka missä.  Nyt kokeiltiin sitten keittoa. Se sopi hyvin kermaiseen kantarellikeittoon.  Sitä ei kuitenkaan saa laittaa liikaa ja kannattaa pilkkoa liha pieniksi paloiksi. 

 

Näitä tarvitset:

 

1 litra tuoreita tai pakastettuja mielellään kauniita pieniä kantarelleja (näyttävät keitossa kauniilta eivätkä ole vetisiä kuten isommat usein ovat)

1 keltasipuli tai punasipuli joka antaa kivaa väriä

voita nokare sipulin paistamiseen

riistapalvia maun mukaan pieninä kuutioina (laitoin ehkä ½-1 dl verran)

½ l  vettä ja 1  kasvisliemikuutio

2 dl kuohukermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

suolaa

mustapippuria myllystä

yrttejä maun mukaan, esim persiljaa tai miedompaa lehtipersiljaa

ja lopuksi vielä lisäksi vettä (ja kasvisliemikuutiota samassa suhteessa) jos tuntuu että tuli liian paksua keittoa.  Minä lopuksi lisäsin vähän  - en enää mitannut  mutta saattoi mennä useita desejä 

 

 

Näin teet:

 

Kuori ja silppua sipulit. Kuullota sieniä  ja sipulisilppua voissa muutama minuutti kattilan pohjalla.  Lisää  vettä ja kasvisliemikuutio, kerma ja tuorejuusto.  Anna kiehua hetken ja sakeutua.  Lisää oikein hienoksi pilkotut palvilihapalat.   Nyt voit tarvittaessa lisätä vettä ja  maun mukaan myös lihaliemikuutioita sillä palvilihasta riippuen suolaisuuden  maistat vasta nyt. Jos liemikuutioita meni  liikaa ja keitto on liian suolaista, niin lisää vettä/ kermaa/ tuorejuustoa kunnes maut  ovat sopivat.  Itse lisäsin vettä aika monta desiä,  palvilihan suolaisuus yllätti lopuksi. 

 

Lopuksi rouhi sekaan mustapippuria tarvittaessa. Jos keitto ei olisi sinusta tarpeeksi sakeaa, voit myös suurustaa sitä vehnäjauhoilla (sekoitettuna ensin veteen) tai maizenalla.    Ripottele sekaan vielä yrttejä jos haluat.  Laitoin lehtipersiljaa sekaan, se on hieman miedompaa kuin tavallinen persilja.