Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

PYYN RINTAA, KANTARELLIOHRATTOA, PÄÄRYNÄSIPULIHILLOKETTA (OMENASIPULIHILLOKETTA)

PYYN RINTAA  JA KANTARELLIOHRATTOA

 

Tämän ohjeen keksin mökillä jossa oli käytettävissä juuri niitä aineksia mitä kaapissa/jääkaapissa ja pakastimessa oli. Hyvää tuli.  Ohratto jakaa mielipiteitä kovin - osa ei pidä ollenkaan. Voit toki tehdä metson rinnan ja vaikkapa omenasipulihillokkeen tämän mukaan ja vaihtaa ohraton  johonkin risottoon!

Rinnat kannattaa  valmistaa ilman muuta  rosekypsiksi, makunautinto oli ihana, liha pehmeää ja mehevää!

 

Näitä tarvitset 2-4 annokseen riippuen onko muita ruokalajeja:

 

½ - 1 pyy  ruokailijaa kohti  

ohrasuurimoita  (määrä pakkauksen ohjeen mukaan.  Katso pakkauksesta kohta "lisukkeeksi")

purjon valkoinen osa

kourallinen mini/pikkukantarelleja kokonaisina

pari siivua pekonia

80 g voita

1 dl kuohukermaa

suolaa, mustapippuria myllystä

maizenaa suurustamiseen

 

Lisukkeeksi sopii ihanasti päärynä/omenapunasipulihilloke:

1 vihreä omena  tai 1 päärynä

1 pieni punasipuli

1 rkl valkoviinietikkaa

 

Tee näin:

 

Irrota  pyistä rintalihat  siististi.   

Ruskista  pyiden rangat (ei rintalihoja!) kauttaaltaan voissa pannulla kattilassa ja lisää pikkuisen vettä. Näin saat linnun muusta osasta  hyvät maut talteen kastikkeeseen.   Anna porista  sen aikaa kunnes teet muut asiat. Sen jälkeen lorauta kermaa sekaan, laita pikkuisen ( määrä suhteessa nesteeseen) kanaliemikuutiota sekaan, anna sekoittua, suurusta kastike maizenalla ja mausta mustapippurilla ja suolalla jos tarve vaatii.  

Keitä esikypsytetyt ohrasuurimot noin 20 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan.   Valuta liika vesi pois ja jätä ohrasuurimot kattilaan.  

Viipaloi purjon valkoinen osa.   Kuutioi pekoni. Paista pannulla pekonipalat ja laita syrjään. Paista myös purjot ja pikkuiset kantarellit. Yhdistä nämä kolme ja jätä syrjään lautaselle. 

Lisää valutettujen kypsien ohrasuurimoiden sekaan 80 g voita ja 1 dl kermaa.  Lisää sienipekoniseos.  Anna voin sulaa sekaan.  Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Anna pyiden rintojen olla huoneenlämmössä vaikkapa tunnin ajan ennen niiden valmistamista.  Paista rintapalat nopeasti pannulla voissa ruskeiksi kummaltakin puolelta. Suolaa ja pippuroi hieman.   Laita uunivuokaan 175 asteeseen ja laita paistomittari rinnan paksuimpaan kohtaan.  Rinnat on ihanan punakat yhä kun sisälämpö on noin 59 c  ja kääri sen jälkeen ne vielä folioon tiukasti niin vielä hieman kypsyvät siinä.  Anna levätä ainakin 10 minuuttia.  Jos leikkaat rinnat heti, lihaneste valuu ulos. On siis tärkeää antaa lihan aina levätä hetki ennen leikkaamista.  Jos sinulla ei ole paistomittaria, paista 200 asteessa 7 minuuttia (olen joskus mökillä  tehnyt näin ja muistelen ulkoa että aika oli aika tarkka sillä tein parikin kertaa) .

 

Tee omenasipulihilloke (tai päärynäsipuli).   Paloitele pieni vihreä omena, pieni punasipuli, 1 rkl valkoviinietikkaa ja hauduta pikkuisessa kattilassa kunnes pehmenevät.