Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

TONNIKALA SORMISYÖTÄVÄÄ

Ihanat pikkuiset alkupalat vaikka shampanjan kanssa!

TONNIKALA SORMISYÖTÄVÄÄ SHAMPANJAN KANSSA ALKUUN

TAI  ALKUPALAT  LAUTASILLE ANNOSTELTUINA 

 

 

Näitä tarvitset:

 

tonnikalapihvejä, joista leikkaat kauniita tasakokoisia kuutioita

suolaa

pieni nokare voita paistamiseen  

karhunvadelmia

vesikrassia tai krassia

mustia ja vaaleita seesaminsiemeniä  

hyvää soijakastiketta kuten vihreää Kikkomania 

 

 

tee näin:

 

leikkaa tonnikalapihveistä tasakokoisia kuutioita.  Niiden on hyvä olla suupalojen kokoisia mutta jos teet liian pieniä, ne eivät pysy mehevinä eikä niiden päälle mahdu karhunvadelma.

 

Kuumenna hieman voita pannulla ja ruskista nopeasti tonnikalapalojen sivut, jättäen kaksi vastakkaista sivua paistamatta!!   Voit ripauttaa pikkuisen suolaa kaloille mutta varoen, sillä soijakastikekin tuo suolaisuutta.

 

 Kasta sitten kaikki paistetut sivut soijakastikkeeseen (helpoimmin tämä käy kun laitat soijaa laakealle lautaselle)  ja  kasta sitten soijaiset sivut  seesaminsiemeniin (laita nekin laakealle lautaselle ja niin että vaaleita siemeniä on selvästi tummia enemmän eli tummat ovat enemmän vain sattumia vaaleiden seassa) 

Jätä  kaksi pintaa (vastakkain olevat) kastamatta sekä soijaan että siemeniin.

 

nosta valmiit kuutiot tarjoilu- tai alkupalalautasille ja laita kuutioiden päälle kaunis vesikrassin tai krassin lehti tai lehtipari  ja nosta vielä sen  päälle karhunvadelma. 

 

 

Ohjeen löysin vuoden 2009 Deko lehdestä.  siinä vesikrassin sijaan oli käytetty auringonkukan versoja  ja  mustien seesaminsiementen sijasta oli käytetty mustia sinapinsiemeniä.  

 

 

P.S. sain noin 8-10 kuutiota tehtyä yhdestä tonnikalapihvistä jonka kaupan kalamestari leikkasi minulle.  melkein palat olivat liian pikkuisia että karhunvadelma mahtui siihen pinnalle eli ensi kerralla leikkaan hieman suurempia paloja. silloin ehkä yhdestä pihvistä tuleekin vain 4-6 kpl