Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

LIMONCELLO-PANNACOTTA JA MUSTIKKAHILLOA

Limoncello likööri tekee pannacottaan ihanan italialaisen sitruunaisen maun. Likööriä saa Alkosta. (ainakin sai vuonna 2013 kun tätä kirjoitin)

LIMONCELLO-PANNACOTTAA JA MUSTIKKAHILLOA

 

Tällainen ohje oli  joskus vuosia sitten Koti ja Keittiö -lehdessä. Siinä pannacotta tarjoiltiin kaupan valmiin mustikkakeiton kanssa.  En pidä siitä kun olen tottunut  omatekoisiin hilloihin ja mehuihin  joten tarjoan tämän kanssa mieluummin omatekoista mustikkahilloa jonka ohje löytyy "lisukkeet" -kohdasta.  Voit toki tarjota tätä mustikkakeiton kanssa jos pidät siitä. Kaupasta saa myös mustikkahilloa. Muista ostaa kuitenkin hilloa, eikä marmeladia ettei  hillo olisi liian kiinteää. 

 

 

Näitä tarvitset noin  8 pikkuruiseen annokseen (esim. pieni snapsi- tai liköörilasi  TAI vastaavasti  4  hieman suurempaan annokseen

 

2 dl kuohukermaa

2 ½ dl maitoa

½ dl sokeria

2 rkl italialaista limoncello-likööriä  (tai jos et saa sitä niin käytä sitten tähän puolen sitruunan mehu)

3 liivatelehteä

 

tarjoiluun lisäksi

mustikkahilloa maun mukaan

muutamia tuoreita tai pakastemustikoita koristeeksi

sitruunamelissan lehtiä koristeeksi

 

Tee näin:

 

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan (vähintään 5 minuuttia).

Kiehauta nopeasti kerma, maito ja sokeri kattilassa. 

Purista liotetuista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää kiehuvaan maitokermaseokseen.  Sekoita lusikalla niin että liivatteet liukenevat kunnolla seokseen.  Ota kattila pois hellalta ja lisää vielä limoncello-likööri (italialainen 30% sitruunalikööri) sekaan.

 

Kaada seos pieniin annoslaseihin (tai pieniin vuokiin) ja anna jäähtyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Ihan pieniin laseihin annostellut saattavat hyytyä jo parissa tunnissa. 

Jos teet annosvuokiin ja kumoat pannacotan lautaselle, niin tämä pannacotta on erittäin höllyvää  (hyvä niin ettei ole liikaa liivatetta) eli se ei pidä täysin sitä muotoa mikä vuoassa on. se hieman "lösähtää"  (kuvan pannacottakin oli tehty korkeammaksi ja kapeammaksi mutta kumotessa se mataloitui ja leveni)

 

tarjoile hyvän mustikkahillon kera. Itse otan mustikkahillosta mielellään "jämät" eli sen mahdollisimman nestemäisen osan ilman paljoa mustikkaa. Näin se  täydellisen makuista "mustikkakiisseliä tai mustikkasiirappia".  

Pannacotan voi tarjoilla myös kauniisti pikkuisista laseista. tämä on pieni liköörilasi.