Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

KANELINEN OMENAHILLO

Kanelitanko antaa hienostuneen kanelin maun hillolle.

KANELIOMENAHILLO

 

Tähän omenahilloon tulee ihana maku kanelitangoista.

 

Näitä tarvitset noin kahteen litraan hilloa:

2 kg kuorittuja ja paloiteltuja omenoita (punnitse vasta kun paloina eli täyttä omenaa tuo 2 kg)

2 dl vettä

1 kg  hillosokeria

4 kanelitankoa  

lasipurkkeja kansineen hillon säilyttämistä varten

 

Tee näin:

Pese ensin purkit huolella astianpesukoneessa tai käsin astianpesuaineella. Huuhtele hyvin.  Kiehauta vettä vedenkeittimessä ja huljauta kaikkien purkkien sisällä kiehuvaa vettä niin että purkit "desinfioituvat". Tee sama kansille. Näin hillo säilyy eikä purkeissa ole epäpuhtauksia.  Toiset laittavat pestyt purkit uuniin 100 asteeseen ja desinfioivat siten.

Laita  kuoritut ja pieneksi paloitellut omenanpalat ja vesi kattilaan. Laita myös kokonaiset kanelitangot kattilaan omenoiden sekaan. 

Keitä noin 10 minuuttia kunnes omenanpalat pehmenneet. Keittoaika riippuu täysin omenoiden kiinteydestä. Poista kanelitangot hetkeksi.  Soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri,  lisää vielä kanelitangot uudelleen jos haluat voimakkaamman kanelin maun (jos et halua niin älä enää laita)  ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna kiehua kevyesti 5 minuuttia välillä sekoittaen.  Ota kanelitangot pois hillosta.  Kuori  mahdollinen vaahto aina hillon pinnalta. 

Kaada hillo kuumiin, puhtaisiin, desinfioituihin purkkeihin ja sulje  kannet hyvin.  Laita aina etiketti jotta muistat mitä hilloa purkissa on ja milloin hillo on valmistettu. Säilytä viileässä. 

Hillo on herkullista puuron kera, paahdetun leivän kanssa,  lettujen kanssa, vaniljajäätelön kera, täytekakun välissä....