Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

PARMANKINKKKUMOZZARELLATERRIINI

Tätä herkkua syödessä alkaa tehdä mieli Italiaan....

MOZZARELLAPARMANKINKKUTERRIINI

 

Tämä ihanuus löytyi  alun perin Etiketistä, nimellä Mozzarella-terriini.

Lisäsin siihen ohjeeseen vähän enemmän Parman kinkkua, koska se usein repeilee ja näin tekeminen on helpompaa kun kinkkua on hieman enemmän.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin tavallista pestoa.  Itse käytän tähän  Pirkan Sitruunapestoa, koska olen siihen nyt niin tykästynyt että voisin laittaa sitä joka paikkaan. Se on raikasta ja  sopii etenkin näin keväällä.  Mutta jos tykkäät tehdä itse pestoa niin voit tietenkin käyttää sitäkin. 

 

Tässä ohjeessa jälleen raaka-aineiden laatuun pitää kiinnittää erityistä huomiota. Esim. aurinkokuivatuissa tomaateissa on minusta eroa, puhumattakaan mozzarellajuustosta!  

Mozzarellassa suosin ulkolaisia  veteen säilöttyjä pikkuisia "pusseja" .   Valitettavasti suomalaisten valmistamat mozzarellat eivät ole minun suosikkejani, vaikka muuten yritän aina suosia suomalaista missä voinkin…

 

Näitä tarvitset minun versiooni tästä ohjeesta:

 

150 g Parman kinkkua  (kaupan ohuet valmiiksi viipaloidut !)

500 g laadukasta mozzarellajuustoa (puhvelin- tai lehmänmaidosta)

reilu 1,5 dl  laadukkaita  aurinkokuivattuja  tomaatteja

n. 4 rkl Pirkan sitruunapestoa (tai tavallista pestoa)

½ - 1 dl pinjansiemeniä  kuivalla pannulla vaaleanruskeiksi paahdettuna

herneenversoa, rucolaa tai basilikaa koristeluun 

tomaatinkuoresta ruusukkeita (ei välttämätön mutta ovat todella nopeita tehdä)

 

Tee näin:

Valuta aurinkokuivatut tomaatit huolella siivilässä. Sen jälkeen painele niitä vielä talouspaperien välissä jotta saat niistä ylimääräiset öljyt pois! 

Valuta mozzarella hyvin.

Ota jokin kaunis keskikokoinen vuokasi, se voi olla suorakaiteen muotoinen tai  kolmion mallinen (kuten itse käytin) ja vuoraa se ensin kelmulla.  

Lado sitten parmankinkkuviipaleita vuokaan niin että ne vuoraavat koko vuoan, ja  niin että niiden kinkkujen "päät" jäävät vielä hieman yli vuoan, sillä kun olet täyttänyt vuoan niin näistä "kinkun päistä" tulee "kansi" terriinille eli tavallaan suljet täytteen näiden vuoan reunojen yli jäävillä parmankinkkupaloilla. 

Viipaloi sitten mozzarella leikkuulaudalla viipaleiksi.

Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pitkiksi suikaleiksi. 

Aloita vuoan täyttäminen:

Laita pohjalle mozzarellaa, sitten hieman pestoa, sitten aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita.  Sitten  jatka samalla lailla kunnes täytteet loppuvat.  (Itse sain tähän kolmiomalliseen vuokaan  2-3 kertaa täytteitä ) Käännä nyt parmankinkkuviipaleet täytteen päälle "kanneksi" että täyte jää piiloon.   Laita vielä kelmu päälle! 

Jätä terriini nyt vuokaan lepäämään, ja laita kelmun päälle jokin paino, joka mahtuu vuokaan. Minä laitoin litran maitotölkin tähän, voit  myös käyttää mehupulloja tai mitä vain muuta puhdasta ja sellaista mikä ei anna makua, eikä voi valua jotain terriinin päälle.

Anna terriinin levähtää yön yli.  tai jos teet aamulla, niin anna olla iltaan asti.

Tarvitset erittäin terävän veitsen terriinin leikkaamiseen. Jos leikkaat tylsällä veitsellä, ei Parman kinkku mene katki mistä pitäisi vaan veitsi vetää koko kinkkuviipaleen mukanaan ja terriini voi hajota. Itse leikkasin viipaleet filerointiveitsellä. Kauniisti meni!

Paahdoin vielä pinjansiemeniä kuumalla kuivalla paistinpannulla juuri ennen tarjoilua.  Ne eivät tykkää  odottelusta (ei yön yli) joten  tee ne vasta ennen tarjoilua. Ne eivät ole pakollisia mutta sopivat maun suhteen niin ihanasti tähän etten voi suositella niiden poisjättöäkään. 

 

Voit tarjoilla terriinin  ihan kokonaisena esim. seisovassa pöydässä.  Mutta se kannattaa silti viipaloida vaikka jättäisit sen "kokonaisen näköiseksi" pöytään. 

Voit tehdä tästä myös alkupala-annoksia kuten minä tässä eli viipale terriiniä, paahdettuja pinjansiemeniä, balsamicoa, rucolaa, tomaattiruusuke. 

 Tarjoile tätä alkupalaksi chapattan  kanssa.  Ihastuttavaa!

Tätä voi toki tarjoilla myös alkupalana valmiiksi annosteltuina. Koristeena balsamicoa, pinjansiemeniä, tomaattiruusu sekä rucolaa.