Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

HERKKUTATTIBRUSCHETTA

Pienistä tateista voi muotoilla kauniita sienikuvioita leikkaamalla sienen keskeltä ensin kahtia ja sitten viipaloimalla siitä pari kuvioitua viipaletta per sieni. Voit yhtä lailla kuutioida sienen palaksiksi ja paistaa palat pannulla ja lusikoida sitä seosta leiville.

VANILJAVOISSA PAISTETTU HERKKUTATTIBRUSCHETTA

 

 

Nopeita helppoja herkullisia bruschettoja herkkutateista (tai voitateista!)

Voit pitää  ns. vakuumipakattuja (esipaistettuja) patonkeja tai chapattaa aina kaapissa valmiina vaikkapa mökilläkin  niin saat aina tehtyä nopeasti bruschettoja jos sieniä löytyy metsistä.

 

Paista ihania herkkutatteja (tai voitatteja) vaniljavoissa…. aah… menee kieli mennessään jo tätä kirjoittaessa….

 

Näitä tarvitset neljälle:

vaalea patonkiaa  (tai pitkänmallinen chapatta josta saa ohuita kauniita soikeita leipäviipaleita)

3 rkl voita

1 tl vaniljasokeria (voit toki jättää poiskin  jos haluat)

 

herkkutatteja  tai voitatteja (varaa aina vähän enemmän tatteja kuin on tarve sillä peratessa huomaa että osassa on matoja) . Jos sinulla on vähän sieniä käytössäsi, voit paistaa vaikkapa vähän salottisipuliakin sekaan.  Tarve on paistettua pilkottua tattia  ruokalusikallisen verran per bruschetta.

 

valkosipulin kynsi tai parikin

oliiviöljyä

tuoreita yrttejä maun mukaan (lehtipersilja, timjami, basilika, rucola)

suolaa

 

 

Näin teet:

 

jos käytät tuorepatonkia, leikkaa siitä vinoon kauniita viipaleita.

Jos käytät ns. vakuumipakattuja esipaistettuja patonkeja, paista ne ensin uunissa pakkauksen ohjeen mukaan, anna jäähtyä hetki ja leikkaa vinoiksi viipaleiksi.

 

Sekoita pienessä astiassa voi ja vaniljasokeri sekaisin, vaikkapa haarukalla /lusikalla käännellen.

kuumenna paistinpannulla tätä vaniljavoita (tai pelkkää voita jos haluat) ja  paista tattiviipaleita (tai voitatista tehtynä kuutioita)  ja murskaa valkosipulinkynnetkin sekaan. Kuullota mutta älä polta. Kääntele varoen etteivät muotoillut tatit mene rikki!  Jos haluat enemmän valkosipulin makua, niin älä käytä valkosipulia vielä tässä vaan  vasta kun paahdat leivät pannulla. 

Suolaa tatit hellästi - ei liikaa mutta niin että tatin maut pääsevät paremmin oikeuksiinsa.

 

Laita tatit syrjään odottamaan.

Lorauta pannulle oliiviöljyä ja laita patonkiviipaleet pannulle ja paahda hetki että saavat kaunista kullanruskeaa väriä. Älä paahda ihan koppuroiksi kuitenkaan.  jos haluat enemmän valkosipulin makua niin purista valkosipulin kynnet tähän oliiviöljyn sekaan pannulle ja paista patonkipaloja siinä. 

Voit valella patonkipaloja vielä oliiviöljyllä esim pullasudin avulla. Älä laita öljyä reunoille, sillä jos syöt  nämä käsin,  on se liian suttaavaa. Oliiviöljyä siis vain leikkuupinnoille.

 

Asettele patonkiviipaleet lautasille ja lusikoi tatteja leivälle. Ripottele päälle tuoreita yrttejä - minun suosikkini oli  basilika ja timjami - erikseen siis - mutta myös lehtipersilja oli hyvää. Rucolakin sopisi tähän! 

 

 

voit tehdä saman ruoan voitateista.

Sivuillani on myös Voitattibruschetta ohje - sama kuin tässä mutta voitateista tehtynä ja tatit ovat kuutioituna eikä tällaisina viipaleina.