Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

VIHERHERUKKA-KIIVIKIISSELI

Yllättävän hyvä yhdistelmä! Viherherukka maistuu aika lailla mustaherukalle. Kaunista tämä on. Voisi kyllä kokeilla mustaherukka-kiiviyhdistelmääkin!

VIHERHERUKKA-KIIVIKIISSELI

 

 

Tämä on hyvä  munaton, gluteeniton, maidoton (ilman kermavaahtoa), laktoositon (laktoosittomalla kermavaahdolla tai ilman)  jälkiruoka.  

 

Näitä tarvitset noin 6 hlö:lle:

8,5 dl vettä ja noin 1,5 -2 dl sokeria  maun mukaan kuinka kirpeää haluaa tästä
3 rkl perunajauhoja
n. 3-5 dl pakastettuja  viherherukoita   ja  2-3 kypsää kiiviä  kuorittuna ja paloiteltuna sopiviksi kuutioiksi

koristeluun kermavaahtoa (laktoositon vispikerma) tai  kaupan valmista kermavaahtovalmistetta (kylmäkaapissa metallinen purkki josta pursotetaan valmista vaahtoa - sitä on kuvassa!)

Näin teet:

Mittaa vesi  ja  sokeri ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes liemi sakenee ja alkaa kuplia ja neste kirkastuu. Voit sekoitella samalla käsivispilällä. Ota pois liedeltä. Lisää jäiset viherherukat, sekoita ja kaada kiisseli vadille. Lisää viimeiseksi kiivin palaset. Ripottele pintaan sokeria, jotta ei muodostu kuorta. Tai voit annostella valmiiksi jälkiruokakippoihin. Ripottele siihenkin sokeria hieman. Erikoishieno sokeri on tässä mainio sillä se ei jää rapisemaan suuhun yhtään.

Koristele kermavaahdolla (kuvan kermavaahto on kaupan valmisvaahtoa metallipurkista maitohyllyltä) ja vaikkapa pintaan vielä muutama kohmeinen viherherukka tai vaikkapa kiivin palanen.