Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

PEURAN VASAN MAKSAPIHVIT

Sipulirenkaat, muusi ja kermakastike kruunaavat maksapihvit.

PEURAN / HIRVEN MAKSA

 

 

Peuranvasan maksa on monien metsästäjien mielestä herkkua. Itse en ole suuren suuri fani, ehkä siksi että olen syönyt niin paljon lintujen maksoja jotka ovat niin niin mureita että tulee ihan himo niihin kun ajattelee.... Sorsastusaikaankin kun saaliina voi olla useampia lintuja viikonlopussa niin maksoista ja sydämistä kertyy jo yksi ateria.  Mutta kyllä peuran vasan maksaa ihan mieluusti syö, mutta kannattaa valmistaa tuoreena eikä pakastaa.

 

Heille joille maksan maku on liian voimakas, suosittelen peuran/hirven maksaviipaleiden liottamista maidossa muutaman tunnin ennen valmistusta. Ymmärtääkseni jotkut liottavat jopa jossain etikkaliemessä - kuullostaa oudolta mutta ymmärrän että se saattaisi  kyllä mureuttaa etenkin vanhemman sarvipään maksaa....

 

Maksan valmistus on  yksinkertaista ja nopeaa ja helppoa. Tärkein ohje on välttää ylipaistamista jolloin maksasta tulee  kerrassaan kauheaa! 

 

Näin teet:

 

Leikkaa maksa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Voitele viipaleet oliiviöljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla grillillä tai paistinpannulla  muutama minuutti kummaltakin puolelta. Paistetun maksapihvin tulee olla rosekypsä eli jäädä sisältä vaaleanpunertavaksi.   Kypsä maksa on kuivaa, sitkeää ja kumimaista.

 

Maksapihvien kera sopii peruna / perunamuusi ja kermakastike. Toki maksapihvit voi laittaa vaikkapa ihan salaattipedillekin.  Kuvassa maksapihvien päällä on voissa kuullotettuja sipulirenkaita.