Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

ANANASSORBETTIA JA KOOKOSKINUSKIA

taivaallista yhdessä! Ananassorbettia ja kookoskinuskia. Nam!

ANANASSORBETTIA  JA  KOOKOSKINUSKIA

 

Tämä kastike sopii  kastikkeena  myös vaikkapa vaniljajäätelölle,  pannulla paistetulle lämpimälle  tuoreelle ananakselle,   letuille,  varmaan sopisi joidenkin  juustokakkujenkin  kanssa (jos niitä tarjoaa leivos/annostyyppisesti jälkiruokana)

 

 

Kinuskiin:

reilu 1/2 dl sokeria

2 dl kookosmaitoa

 

Tee kastike näin:

Laita sokeri kattilan  pohjalle ja lämmitä kunnes sokeri sulaa ja muuttuu kauniin vaalean kullanruskeaksi. Älä laita sinne lusikkaa tai puukauhaa, sokeri turhaan tarttuu siihen vaan "heiluttele/kääntele" kattilaa tarpeen mukaan.  Älä polta sokeria liian tummaksi. Ota hetkeksi kattila liedeltä ja  lisää sitten kookosmaito. Laita kattila takaisin hellalle. ÄLÄ SÄIKÄHDÄ; tässä vaiheessa sokeri menee klimpiksi (kuten tavallisen kinuskin tekemisessäkin)  mutta kun jatkat keittämistä niin sokeri sulaa kyllä kookosmaitoon. Keittele kunnes kastike sakenee,  tähän menee hieman aikaa,  olisiko ollut vartin verran.  

Jäähdytä kastike. Se sakenee silloin vielä lisää.  Se on hyvää jo lämpimänä, mutta ehkä vielä parempaa kylmänä.   Hyvää joka tapauksessa!


IHANA ANANASSORBETTI

näitä tarvitset:

 

3 dl jäähtynyttä sokerilientä (tämän ohje tulee kohta alla )

225 g tuoreita makeita ananaspaloja (kuoret poistettu, kova keskiosa poistettu)

1 rkl sitruunamehua

1 munan valkuainen

 

Tee ensin sokeriliemi:

 

Reilun 3 dl:n annoksen  saat näin:

2 dl vettä

200 g sokeria (noin 2  1/5 dl)   Oikein makean ananaksen kanssa voi vaikka laittaa pikkuisen vähemmänkin sokeria.

 

Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja sekoita puukauhalla tai lusikalla. Kuumenna seosta ja sekoita koko ajan, kunnes sokeri on sulanut.  Kun sokeri on sulanut, keitä lientä  1 minuutin verran.  Ota kattila pois liedeltä ja sokeriliemen jäähtyä kunnolla. Sen voi laittaa uloskin (paitsi kesäkuumalla)  tai kaataa laakeampaan astiaan viilenemisen nopeuttamiseksi. Älä käytä sokerilientä kuumana/lämpimänä!  Jäätelökone ei jaksa pyörittää sitä muuten sorbetiksi!  (jos teet muuten sorbettia usein, niin voit tehdä sokerilientä tupla-annoksen heti ja säilyttää sokerilientä tiiviisti suljetussa pullossa tai lasipurkissa jääkaapissa. Se säilyy monta päivää hyvänä. Näin saat myös jäätelöä tehtyä nopeastikin kun sinulla on sokeriliemi aina valmiina.   

 


Jatka sorbetin tekoa nyt näin: 

Poista ananaksen kuori, kova keskusosa sekä kuoren ja ananaslihan väliin jäävät "mustat kovat pisteet". 

Paloittele ananas ja  soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa  sitruunamehun sekä hyvin jäähtyneen sokeriliemen kanssa  (huom. vain 3 dl  sokerilientä vaikka tuosta annoksesta tulee hieman reilu!!) 

 

Vatkaa munanvalkuainen vaahdoksi ja lisää ananasseokseen.

 

Käynnistä jäätelökone jäätelönteko -asennolle (jos koneessasi on myös esim. pehmytjäätelön tms. asento)  ja kaada seos jäähdytysastiaan.  Anna koneen valmistaa sorbettia tästä massasta.

osa jäätelökoneista jättää tämän hieman löysäksi eli  vielä ei voi välttämättä tehdä tästä palloja. Siinä tapauksessa kaada seos pakasterasiaan / -rasioihin ja pakasta vielä kunnes jähmettyy. 

 

Sorbet säilyy kannellisessa astiassa pakastimessa hyvin viikon - jopa kaksi. Sen jälkeen maku  ja rakenne kärsii.