Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

OMENAMUFFINIT (ja koristeeksi kuivattuja omenarenkaita)

Jos teet kuivattuja omenarenkaita, muista tehdä ne jo etukäteen. Niitä pitää kuivattaa miedossa uuninlämmössä (50 astetta) tai hyötykasvikuivurissa useita tunteja)

OMENAMUFFINIT 

noin 6 keskikokoista + 6 suurta muffinia 

Tällaisen ohjeen olen ottanut ylös vuosia sitten Kodin Kuvalehdestä.  Muffineista tuli meheviä.  Kirjoitin ohjeen hieman yksityiskohtaisemmin tähän jotta myös ne osaavat jotka leipovat ensimmäisiä kertojaan.

Näitä tarvitset:
7½ dl omenapaloja, pieniä kuutioita
3 rkl voita
2 dl sokeria

225 g voita
2½ dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
3 munaa
6 dl vehnäjauhoja                                                                                                                                 1½ tl leivinjauhetta
1½ dl kylmää maitoa

paperisia muffinivuokia ja mielellään muffinipellin (sen avulla saat muffinit pysymään ryhdissä eikä ne lösähdä liikaa leveyssuunnassa.

Tarjoiluun
tomusokeria  ja halutessasi voit koristella kuivatuilla omenarenkailla (kuten kuvassa).  

Jos teet omenarenkaita, valmista ne etukäteen. Omenoista leikataan ohuita renkaita ja kuivatetaan uunissa (tai kasvikuivurissa). Uunilämpö 50 astetta ja itse kuivatin niitä pellillisen yön yli. Varmaan tulisivat nopeamminkin, mutta muutama tunti ainakin siinä menee.

Laita uuni päälle, 200 asteeseen.

Sulata 3 rkl  voita kattilassa, lisää  omenakuutiot ja sokeri ja kuullota omenan paloja noin viisi minuuttia. Valuta siivilässä.

Sulata 225 g voita kattilassa.  Laita leivontakulhoon sokeri ja fariinisokeri.
Sekoita hieman jäähtynyt voisula sokereiden kanssa sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita  joka välissä voimakkaasti sähkövatkaimella. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja sekoita lusikalla voi-sokeri-munataikinaan. Lisää lopuksi maito ja sekoita hyvin lusikalla. Lisää viimeiseksi  paloitellut ja siivilän avulla valutetut omenat. Sekoita jälleen hyvin lusikalla.

Nosta taikinaa paperisiin muffinivuokiin (jotka ovat muffinipellillä) niin, että vuoan yläreunasta jää täyttämättä noin sentti. silloin varmistat että muffini jää koholle yli vuoan reunojen kuten muffinin kuuluukin.

 Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15- 20 minuuttia. Pienemmät tulevat vartissa ja suurempia pitää paistaa jopa yli 20 minuuttia.  Jäähdytä ja sirottele päälle tomusokeria. Koristele myös kuivatuilla omenarenkailla jos haluat.