Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

PLAN B - varaudu aina toiseen ratkaisuun

PLAN B on hyvää viiniä. Mutta minulle PLAN B tarkoittaa myös sitä että varalla voi aina olla kaapissa jotain sellaista josta saa äkkiä uuden alkupalan, pääruoan tai jälkiruoan jos jokin menee pieleen: jokin palaa pohjaan viime tipassa tms.

Vieraat tulevat mutta  alkupala juuri paloi pohjaan. Ei voi olla totta. Mitä voin loihtia enää tässä ajassa!? 

Jos varautuu ja suunnittelee, niin  voi loihtia äkkiä uuden pienen korvaavan alkupalan tai jälkiruoan.
Esimerkiksi minulla on aina pakastimessa katkarapuja, ja kaapissa vuosia säilyviä crustadeja, taikinakuoria.  Jääkaapista löytyy minulta aina joko smetanaa, creme fraichea, kermaviiliä tai  tuorejuustoa sekä jotain yrttiä (tai ainakin maustehyllystä sitruunapippuria).  Näistä saa katkarapucrustadeja, joiden ohje löytyy reseptiarkistostani kohdasta alkupalat.  

Jälkiruoaksi kelpaa hyvin ihanat konvehdit, minulla esimerkiksi on aina kaapissa Lindorin punaisia suklaapalloja joista pidän kovin. Laittamalla kauniisti suklaapallosen kahvikuppitassetin  reunalle, ja tarjoamalla hyvä avec juoma lisukkeeksi, niin ei siihen ruoan päälle aina muuta jälkiruokaa tarvitakaan.

Pakastimessa voi myös  pitää aina varalla jotain hienoa jäätelöä. Nykyään pakastealtaat notkuvat erilaisia gourmet-jäätelöitä.   MInun suosikkejani ovat Aino suklainen mokkaunelma, Aino karpalo-kinuskijäätelö,  Aino mustaherukka-vadelmasorbetti,  Aino suklaa,  Carte dÓrin Madagasgarin vanilja jne.  Eli  jäätelöä voi aina pitää valmiina pakkasessa ja muista vain laittaa se kauniisti tarjolle eli annostele esimerkiksi jalallisiin laakeisiin shampanjalaseihin, tai  jalallisiin coctaillaseihin.  Jos olet vielä varautunut hienoilla koristeellisilla kekseillä, joita monia erilaisia esim. Stockmannin herkkuhyllystä aina löytyy, niin annoksesi on niin viimeistelty ettei kukaan vieraistasi tiedä että tarkoitus oli tarjota jotain muuta.