Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

JUUSTOINEN KAALIJAUHELIHAPATA

Laita tämän pataruoan kanssa tarjolle puolukkahilloa. Se sopii ihanasti tähän!

Juustoinen kaalilihapata

 

Tämän ohjeen perustan löysin tämän syksyn Pirkkalehdestä. Muutin ohjetta kuitenkin vähän, sillä minusta kaalipadoissa on yleensä aina aivan liikaa kaalia suhteessa lihaan.  Ohjeessa oli käytetty 1 kg kaalia, ja 400 g jauhelihaa. Käytin itse vain 600 g kaalia ja 400 g jauhelihaa ja minusta se suhde oli hyvä.  Vähensin myös sulatejuustomäärän puoleen. Minusta juusto teki mehevyyttä mutta en olisi halunnut sitä enempää.  Käytin Koskenlaskija tavallista, kun sitä sattui jääkaapissa olemaan, mutta normaalisti käytän paljon Koskenlaskija voimakasta. Käytä siis kumpaa vain,  omien makumieltymysten mukaan. Lapsiperheille tavallinen voi olla jopa parempi vaihtoehto.

 

n. 4 annosta

 

näitä tarvitset:

 

n. 600 g keräkaalia

400 g naudan tai nauta-sikajauhelihaa

½-1 rkl voita tms. jauhelihan ruskistamiseen

1 keskikokoinen sipuli  (ei niin tarkkaa)

1 ½ tl suolaa

¾ - 1 tl mustapippuria (tätä voi lisätä valmiiseenkin pataan lisää….)

125 g Koskenlaskija tavallinen tai voimakas -juustoa

tarjoiluun lisäksi puolukkahilloa 


Tee näin:

 

Leikkaa ensin kaali ohuiksi suikaleiksi. Suikaleiden ei tarvitse olla saman pituisia tai kokoisia mutta leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi.  Näin ne kypsyvät nopeammin.  Hienonna sipuli silpuksi.

Ruskista jauheliha pienessä määrässä rasvaa.  Lisää joukkoon hienonnettu sipuli. Lisää sitten kaalisuikaleita kahdessa- kolmessa erässä ja kääntele ne lihan joukkoon.  Mausta suolalla ja mustapippurilla. Halutessasi voit kokeilla laittaa vaikkapa jotain yrttejäkin.

Kypsennä padassa liedellä kannen alla ja sekoittele välillä.  Kypsymisaika on noin 20 minuuttia tai reilu, riippuen kaalisuikaleiden paksuudesta. 

 

Lisää sitten koskenlaskija juustoa kuutioina ja anna juuston sulaa kunnolla sekaan. sekoita lusikan / kauhan avulla tasaiseksi. 

 

Tarjoile ruoka padasta. Saat ruoan näyttämään kauniimmalta kun ripottelet pinnalle esimerkiksi lehtipersiljaa tai persiljaa (kuvassa lehtipersiljaa) ja puolukoita.  Lehtipersilja on usein esim. lapsista parempaa (miedompaa ja eri rakenteista) kuin tavallinen. 

Padan voi koristella puolukoin ja lehtipersiljan (tai persiljan) lehdillä ja laittaa koko padan tarjolle pöytään. Huom. tässä kuvassa minulla on padassa punaherukoita eikä puolukoita kun kuvaushetkellä kotona ei sattunut olemaan puolukkaa, ainoastaan puolukkahilloa.