Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

JÄMÄRUOAT HYÖTYKÄYTTÖÖN - EI RUOKAA ROSKIIN!

MITÄ TEHDÄ JÄMÄRUOISTA ??  

 

Kun teet ruokaa johon tarvitaan kaikenlaista,  ja sitten  aineksia jääkin yli paljon,  niin jotteivat ne pilaannu, niin tässä muutamia ideoita mitä  niistä voi tehdä.

 

Basilika (tuore)

 

Herneenverso (tuore)  - ihanaa leivän päällä sellaisenaan, samoin salaateissa

 

Juusto  - jos juusto meinaa vanhentua, niin tee lämpimiä voileipiä ruoaksi ja laita paljon juustoraastetta päälle. Tai tee juustomunakas. Nämä ovat nopeimmat keinot. Toki juustoa voi käyttää  lasagneen, pastoihin, sämpylöihin jne. mutta jos nyt yritetään löytää nopeita keinoja tuhota jotain vanhentuvaa, niin  ehkä en luettele näitä hankalampia…

 

Kananmunat  -  munakkaat helppoja, nopeita ruokia.  Puolikova kananmuna on myös ihanaa kun sen rikkoo hyvän ruisleipäpalan päälle (ns. munaleipä).    Lettutaikinaan menee myös usea kananmuna.   Kovaksi keitettyä kananmunaa voi myös laittaa viipaleita salaatteihin ja leivän päälle.

Valkuaisista voit tehdä taivaallisia marenkeja.  Kokeile ihmeessä ohjettani "suklaamarengit" joka löytyy  valikosta "kakut ja makeat leivonnaiset".  Ne ovat taivaallisia! 

 

Kinkku, joulukinkku.   -  pakasta siivuina ja laita tammikuussa  leivän päälle silloin tällöin leikkeleenä. Tai  tee pikkukuutioita ja laita hernerokkaan tammikuussa. 

 

Leikkeleet  - jos leikkeleet meinaavat vanhentua, niin laita pakastimeen ja ota sitten pienissä erissä uudelleen käyttöön. 

 

Leipä, kuivunut   -  korppujauhoja,  köyhiä ritareita

 

Leipä, tuore mutta sitä on liikaa, ja meinaa kuivua.  - pakasta!  

 

Punaviini -   Punaviinikastike on taivaallista ja sitä kuluu siihen paljon.

 

Puuro   - moniin taikinoihin  kuten sämpylätaikinaan 

 

Kerma - ( jo vanhaksi mennyt ja happamoitunut, mutta ei vielä homeessa oleva.)  - ihana  kuiva banaanikakku  joka säilyy ja vain paranee vanhetessaan… 

 

Rucolaa (tuore)

 

Ruohosipuli (tuore)

 

Timjami (tuore)


Valkoviini  -   ihana beurre blanc -kastike  tai  moniin risottoihin tulee ihana maku!  Valkoviini saa olla parikin viikkoa avattuna jääkaapissa niin että se käy ihan hyvin vielä  risottoihin.