Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

TIRAMISUKAKKU

Helppoa ja herkullista! Hieno päätös vaikkapa Italialaiseen iltaan!

TIRAMISUKAKKU

 

Näitä tarvitset keksipohjaan:


163 g suklaadigestivejä (Lidlistä)
61 g voita tai margariinia  (minulla oli  juuri tuon verran keksejä kaapissa  mutta voit laittaa myös esim. normaalimman  määrän kuten 170-175 g keksejä ja 70-75 g voita kuten useissa vastaavissa pohjissa on. Minun nuo määrät oli suoraan siitä että kaapista löytyi tuon verran.) 

irtopohjavuoka 24 cm halkaisijaltaan

kakkupaperi valmiiksi pohjalle (saa helposti ja kakkua rikkomatta kakun siitä tarjoilulautaselle!) 

 

Täytteeseen tarvitset:
6 liivatelehteä
1 dl vahvaa espressoa
4 valkuaista
8 keltuaista
4 dl tomusokeria
1000 g eli 1 kg  mascarponejuustoa (yleensä 250 g purkeissa eli 4 purkkia)
12 Savoiardi- eli sormikeksiä (saa hyvin varustetuista kaupoista keksihyllyltä)

Keksien kostuttamiseen tarvitset:
1 1/2 dl vahvaa kahvia
1 rkl sokeria
½ dl  marsalaviiniä (ei voi oikein korvata muulla! Jos jollain korvaisin, ostaisin Kahvilikööriä. Ei se silti sama asia ole! )

Pinnalle tarvitset vielä:
kaakaojauhetta (leivontakaakaojauhetta)

ja pieniä Italian lippuja tai jotain muita koristeita kuten  suklaapapukarkkeja tms.

Ohje on oma muunnelmani  ystävältä saadusta ohjeesta jonka alkuperää en tiedä.  Tärkeää kakussa on oikea Marsala-viini,  Savoyardi- eli sormikeksit ja mascarponejuusto (ei mikä tahansa tuorejuusto sillä Mascarpone maistuu ihan omanlaiselta!)

 

 

Hienonna kaurakeksit tehosekoittimella. Sulata voi ja lisää joukkoon keksimurska. Painele seos irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.   Anna liota 5-10 minuuttia.

Keitä espressokahvia. Jos sinulla ei olisi  espressoa, niin keitä  kahvista  lähes tuplavahvaa normaaliin verrattuna.  Tee kerralla sekä täytteen että kostutusliemen espresso.  Jätä ensin ½ dl espressosta  erilleen ja  lisää sinne käsissä "kuivaksi puristetut" liotetut liivatelehdet.

Toiseen osaan kahvia eli  1 ½ dl kahvia lisää sokeri että se liukenee.   Kaada se vaikka laakealle keittolautaselle niin saat keksit kastettua siinä parhaiten. Lisää sitten  Marsalaviini.  Jätä syrjään. Tämä on siis kostutusliemi eikä tätä laiteta varsinaiseen kakkumassaan. Älä siis sekoita tätä ja  sitä toista kahvia jossa on liivatelehdet (se menee kakkumassaan vielä myöhemmin)

Vaahdota valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisvaahtoon mascarpone ja kahvi (se ½ dl kahvia  jossa on liivatelehdet)  ja sitten viimekseksi hellästi sekoittaen valkuaisvaahto.

Kaada puolet (Huom!  vain puolet!)  täytteestä vuokaan. Kostuta jokainen Savoyardikeksi molemmilta puolilta upottamalla se hetkeksi kostukkeeseen.  Älä anna olla liian kauan - muuten keksi hajoaa käsiisi.  Lado keksit vieri viereen täytteen päälle. Kaada vuokaan loput täytteestä. Tasoita pinta.

Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme neljä tuntia. Siivilöi päälle kaakaojauhetta. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.  Voit tarvittaessa auttaa veitsellä irroitusvaiheessa siten että ennen irtoreunojen avaamista voit käydä veitsellä läpi kakun ja irtoreunojen välisen kohdan niin kakku irtoaa kauniisti eikä repeä.

Voit halutessasi koristella kuten tein eli  voit tehdä pieniä Italian lippuja hammastikun, valkoisten tarrojen ja tussien avulla. Tai jätä koristelematta tai koristele suklaapapukarkeilla tai suklaakoristeilla.  Yksinkertainen on kaunista!