Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

SITRUUNAMASCARPONEMOUSSEA, LAKKA-OMENASALAATTIA, SIIRAPPIA

Lakka maistuu ihanalta mascarponemoussen ja siirapin kanssa

SITRUUNAMASCARPONEMOUSSEA, LAKKA-OMENASALAATTIA, SIIRAPPIA

 

Tämä ihana ohje oli joskus Glorian ruoka ja viini lehdessä. Olen vähän muuttanut sitä. Minusta moussesta tuli liian pehmeää joten vähensin siinä kerman määrää.  laitoin myös vähemmän sitruunankuoriraastetta. Jätin pois rakuunan lakka-omenasalaatista.  Kokeilin ohjeessa ollutta siirappiohjetta ja laitan senkin tähän… se oli kyllä hyvää ja toimi mutta minusta vielä parempaa ja todella paljon ohjetta nopeutti se että käytin valmista vaahterasiirappia tässä.  Laitan alkuperäisen siirappiohjeen silti tähän jos jonkun kaapista ei löydy vaahterasiirappia niin tietää miten sen voi korvata helposti. 

 

Näitä tarvitset 4 pikkuannokseen tai 3 keskikokoiseen:

 

100 g mascarponemoussea

½ dl kuohukermaa

1 rkl sitruunamehua

1 tl sitruunankuoriraastetta (hienoimmalla terällä)

1 rkl sokeria

2 rkl tomusokeria

 

1 dl  tuoreita lakkoja

1 dl omenakuutioita (noin ½ omena), itse käytin Granny smith omenaa

1-2 rkl tuoreen mintun pikkuisimpia lehtiä  (tai sitruunamelissan)

 

vaahterasiirappia

tai itse tehtyä johon tarvitset 2 dl vettä ja 3 rkl sokeria

 

 

Tee näin:

 

Jos aiot keittää itse siirapin, aloita sillä. Sen kiehuminen kestää noin vartin verran. Paahda silloin sokeri kattilassa, älä sekoita sillä sokeri tarttuu muuten kauhaan/lusikkaan. Kun sokeri sulaa ja paahtuu kauniin ruskeaksi (ei liian ruskeaksi!), niin lisää vesi. Anna kiehua kunnes muuttuu siirappimaiseksi. Siihen menee ehkä noin 10-15 minuuttia. Tarkkaile ettei käy niin että siirappi on jo kokonaan kadonnut….  Sitä jää muutenkin jäljelle aika vähän!   Minusta tässä vielä parempaa oli kaupan valmis vaahterasiirappi.  Pääset myös paljon helpommalla tässä jos käytät sitä.  Jos teet itse siirapin, niin  jäähdytä sitä vähän ja kaada lautaselle juuri ennen tarjoilua eli sitten se ei voi enää  kauaa odotella lautasilla sillä se jähmettyy helposti lautaseen kiinni…

 

 

Raasta sitruunasta kuorta hienoimmalla terällä.  Sekoita mascarpone, kerma, sokeri, tomusokeri ja sitruunamehu sekaisin astiassa pehmeäksi mousseksi.

 

Kuori omena, kuutioi siitä puolikas tasaisen kokoisiksi kauniiksi  kuutioiksi (noin 1 dl) ja sekoita  kuutioiden sekaan 1 dl  lakkoja.  Lisää niiden sekaan vielä pieniä kauniita mintun lehtiä. Jos sinulla ei ole minttua, voit käyttää myös sitruunamelissan pienimpiä lehtiä.  Minttu antaa kyllä tässä aika hauskan maun tähän kokonaisuuteen!

 

 Koko annos näin:

laita moussea kahden ruokalusikan avulla "munan" muotoinen pallo lautaselle.  Laita viereen lakka-omena-minttusalaattia. Kaada päälle  siirappia, itse tehtyä tai kaupan vaahterasiirappia.   tarjoile heti.