Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

KANTARELLIBRUSCHETTAT

Jos voit valita, laita tähän ruokaan pieniä kokonaisia kantarelleja, ne ovat kauniita tässä! tai laita alimmaiseksi isoja sieniä silputtuna ja pinnalle pieniä kokonaisia.

KANTARELLIBRUSCHETTAT  (LEIVÄT)

 

 

Näitä tarvitset  (noin  4 hlö:lle):

 

keltasipulia silputtuna maun mukaan (esim. puolikas sieni)

yksi- kaksi kynttä valkosipulia

hyvää maalaishiivaleipää  makusi mukaan , 4 isoa viipaletta tai 8 pientä (esim. chapatta käy myös mutta ovat pieniä paloja sitten)

 

noin litra kantarelleja tuoreena (riippuen kuinka runsaasti kantarelleja haluat laittaa)

 

Pakastettuna pienet naperokokoiset kantarellit säilyvät parhaimman makuisina. Jos käytät isoja pakastettuja sieniä, pilko niitä tarpeeksi, etteivät jää vetisen makuisiksi. Niitä isoja pakastettuja paistan paloina paljon kauemmin kuin näitä pieniä, joille riittää  tuoreena että melkeinpä vain "näyttää pannua" ja pakastetuillekin riittää huomattavasti lyhyempi paistoaika kuin isommille sienille… 

 

loraus (1-2 rkl)  oliiviöljyä sienten paistamiseen

 

loraus  (1-2 rkl) balsamiviinietikkaa (tämän voi jättää poiskin!!) 

 

suolaa ja mustapippuria myllystä

 

ruohosipulisilppua  pari ruokalusikallista

 

puolikas valkosipulinkynsi puristettuna   +  4 rkl  ruokalusikallista oliiviöljyä leipien sivelyyn tai sitten  minun makuuni ehkä vielä parempaa oli oivariinilla/  voilla voideltu leipä (joka on ensin  paistinpannulla  kuivana paahdettu) 

 

lehtipersiljaa (tai ruohosipulia ) koristeeksi lautaselle tai leivän päälle

 

(oliiviöljy +valkoviinietikka +ruohosipulisilppua  on lautasella vielä kastikkeena koristeena  )

 

 

 

Tee näin:

 

Paista ensin silputtua keltasipulia sekä pieneksi pilkottua valkosipulia pannulla oliiviöljyssä, ja lisää sitten  tuoreita (tai pakastettuja ja sulatettuja pieniä) kantarelleja.   Paista kunnes kosteus häviää mutta etenkään tuoreita sieniä ei saisi turhaan "ylipaistaa". Etenkin pienet naperokantarellit tulevat pannulla ihan hetkessä.  Kantarellien kohdalla ei tarvitse miettiä ovatko ne jo kypsiä, sillä näitä saa syödä vaikka raakanakin.    Lorauta pannulle  balsamicoa ruokalusikallisen tai kahden verran ja kääntele sienet siinä ( tämän voi jättää tekemättäkin, jos ei rakasta balsmicoa!)  . Suolaa ja pippuroi sienet ja sipulisilppu.  Laita sekaan vielä silputtua ruohosipulia maun mukaan. Se antaa kivasti makua ja väriä.  Nosta sienet lautaselle odottamaan ja peitä foliolla etteivät jäähdy. 

 

Paahda sitten samalla pannulla, ja aika kuumalla pannulla  ilman lisärasvaa (pannuunhan jäi vähän rasvaa ja makua sienten paistosta)   maalaisleipäviipaleet.  Ne saa tulla hieman rapsakoiksi ja hieman kullanruskeiksi. 

 

Ota leivät pois pannulta,  laita tarjoilulautaselle tai annoslautasille   ja lusikoi  leipien päälle oliiviöljyä jos rakastat sitä tai voit myös voidella leivät oivariinilla tai voilla (minusta jälkimmäinen oli parempaa kuin oliiviöljyversio kun kumpaakin kokeilin. Makuasioita kyllä! )    Jos olet kovin hulluna valkosipuliin, niin sitten sivele öljyn lisäksi valkosipulisilppukin mukaan leipien päälle tässä kohdin. Älä kuitenkaan käytä liikaa raakaa valkosipulia, sillä tarkoitus ei ole  peittää ihanaa kantarellin hentoa makua!     

 

Laita sitten sieniseos leiville  ja koristele ruohosipulilla tai lehtipersiljalla (kuvassa on lehtipersiljaa koristeena) .

 

jos haluat koristella lautasen vielä kastikkeella, voit   lusikoida jäljelle jäänytttä oliiviöljy-valkosipuliseosta  tai sitten  voit tehdä nopeasti  kastikkeen mitä minä käytin tässä (koska en halua niin  kovasti käyttää valkosipulia)  eli laitoin noin 4 rkl  oliiviöljyä, 1 rkl  valkoviinietikkaa ja sitten ruohosipulisilppua  ja maustoin vielä suolalla ja mustapippurilla.  Hyvä kastike lautaselle olisi myös esim.  oliiviöljy+ balsamico tai molempia voisi ihan vain pirskotella  lautaselle  tippoina tai  juovina.