Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

KUMMITUSMARENGIT

Helppoja ja nopeita kummitusmarenkeja!

KUMMITUSMARENGIT

 

Näitä tarvitset noin 20-30 kappaleeseen riippuen minkä kokoisia teet:

 

2 kananmunan valkuaista

1 dl sokeria

tummaa suklaata koristeluun

 

Näin teet:

Ota kananmunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Valkuaiset vatkaantuvat paremmin lämpiminä.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset.   (Keltuaisia ei nyt tarvita, laita jääkaappiin odottamaan muuta käyttöä. ) HUOM. tärkeä: jos valkuaisten sekaan menee yhtään keltuaista, ei valkuaiset vatkaannu. Silloin  täytyy aloittaa uudelleen ja myös puhtailla vatkaimilla ja kulholla!  Pidä myös huoli että vatkaimet ja kulho ovat puhtaat ja kuivat ennenkuin aloitat!

Vatkaa valkuaisia hetken aikaa sähkövatkaimeilla, lisäile sitten sokeria pikkuhiljaa valkuaisten joukkoon  ja vatkaa koko ajan.  Vaahdon pitää olla kiiltävää ja kovaa,  että se pysyy kulhossa vaikka käännät kulhon ylösalaisin! 

Laita sitten valkuaisvaahto pursotinpussiin ja pursota pieniä marenkeja leivinpaperin päälle. Voit  pursottaa niin että  niihin  jää hauska pitkähkö "suippopää" kuten kuvasssa osalla on.  Ei haittaa jos niistä tulee erimuotoisia ja hieman eri kokoisiakin,  se on vain hauskaa vaihtelua! 

Paista sitten 120 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.  Jätä vielä hetkeksi jälkilämmölle jotta ovat varmasti rapeita.  Jäähdytä sitten vielä huoneenlämmössä.   Säilytä marengit  umpinaisessa, mielellään esim. metallisessa piparipurkissa jotta eivät kostu. Kosteus pilaa marengit!  Muuten ne säilyvät kyllä hyvin useita viikkoja.

 

Voit tehdä kummituksille vielä sulasta suklaasta silmät. Eli laita muutama pala suklaata lautaselle ja sulata hetki mikrossa.  Kasta vaikkapa kakku/paistotikku tai hammastikku tai muu pieni terävä keittiöväline sulaan suklaaseen ja tökkäse kummituksille silmät.