Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

LOHI-KAMPASIMPUKKAKEITTO

Lohen ja simpukan pintaan saa kauniin paistopinnan "parilapannulla"

LOHI-KAMPASIMPUKKAKEITTO 

 

Ohje on alkukeitto noin 4 henkilölle

 

 

Näitä tarvitset:

 

noin 600 g lohifileetä neljässä palassa á 150 g

suolaa ja valkopippuria myllystä

4 suurta kampasimpukkaa (tuoretta tai pakastettua)

voita paistamiseen

 

7 dl Puljonki-nimistä valmista kalalientä (saa ainakin Stockmannin Herkusta)

2 suurehkoa sipulia

½ tillinippua

1 dl kuivaa hyvää valkoviiniä

1 rkl voita

1 dl kuohukermaa

suolaa ja valkopippuria myllystä 

vesikrassia, krassia tai herneenversoa

 

Tee näin:

 

jos käytät pakastettua kampasimpukkaa, ota se hyvissä ajoin sulamaan, mielellään hitaasti sulattaen jääkaapissa. Jos et ehdi sulattaa siten, sitten huoneenlämmössä. Älä kuitenkaan tee vippaskonsteja ja laita sitä veteen tms. 

 

Tee ensin liemipohja. 

Pilko sipulit muutamaan osaan, aika suuriksi (sillä joudut noukkimaan ne vielä pois) ja kuullota niitä kattilassa.  Lisää sitten kalaliemi,  valkoviini sekä tilli. 

Keitä lientä vartin verran ja ota sipulit huolella pois liemestä.  Jos siivilöit, laita silti tillit takaisin, sillä ne soseutetaan vielä keittoon (tulee makua ja kaunis vihreä väri).

Lisää liemeen kerma ja kiehauta seos.  Lisää vielä ruokalusikallinen voita.   Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Maista tarkasti, että suolaa on riittävästi.  Ota kattila pois liedeltä ja sekoita  keitto sauvasekoittimella.  Saat keiton näin kivasti vaahtoamaan. 

 

Paista  Lohipalat pannulla, älä ylikypsennä!  Mausta lohipalat suolalla ja pippurilla.  Jos haluat kauniin ristikkokuvion, paista kalat parilapannulla.  Kampasimpukan paistaminen tapahtuu nopeasti, se menee täysin pilalle jos paistat sitä liikaa. Suuren simpukan paistamiseen riittää noin 1 minuutti per puoli.  Pannun pitää olla kuuma mutta ei niin että simpukka palaa.  kampasimpukkaa saa syödä raakanakin,  eli saat sen todellakin pilattua vain ylikypsentämällä sitä.    Voit ripauttaa pikkiriikkisen suolaa simpukallekin.

 

Annostele lautasille ensin vaahdotettu keitto,  nosta siihen sitten kauniisti lohi- ja kampasimpukka ja koristele vielä haluamallasi yrtillä -   krassit ja herneenversot sopivat molemmat ihanasti tähän.  Kyllä ruohosipuli ja tillikin käyvät.