Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

GLÖGIPANNACOTTA

Muuten hyvin helppo tehdä ja nopea mutta hieman aikaa pitää varata sillä ensin glögikerros hyytyy noin 3-4 tuntia ja valkoisen pannacottaosan voi laittaa lasiin vasta kun glögiosa on hyytynyt kunnolla. Tämän voi hyvin tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Muista käyttää laadukasta glögiä tähän!

GLÖGIPANNACOTTA

 

Monia glögipannacotta-ohjeita löytyy netistä. Halusin ihan peruspannacotan, ei valkosuklaata   sekaan sillä jouluiset ruoat ovat muutenkin tuhteja ja jälkiruoka ei saisi olla hurjan raskas. Kermaa tässä on kyllä ja suosittelen tekemään pieniin laseihin pienet jälkiruoat!

Näitä tarvitset noin  10 annokseen:

punaiseen osaan:

4dl  esim. Marlin hyvää pulloglögiä (laimennussuhde 1 dl glögiä, 3 dl vettä)
3 liivatelehteä

Valkoiseen osaan:
4 dl kermaa
1dl sokeria
1 vaniljatanko (tai 2 tl vaniljasokeria)
3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.  Laimenna glögi pullon ohjeen mukaan . Kuumenna ½dl glögistä kiehuvaksi ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon ja kaada glögi-liivateseos lopun glögin joukkoon.

Aseta kuohuviinilasit vinoon asentoon. Itse laitoin ne  keittiöpyyhkeiden avulla vinoon asentoon - myös jokin suuri  kulho voisi olla hyvä keino asetella lasit.  Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 2 tuntia. Glögin pitää olla täysin hyytynyt, jottei aineet sekoitu keskenään.

Valmista  valkoinen pannacotta. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita  1 dl kerma kattilaan ja lisää mukaan sokeri.  Halkaise vaniljatangot ja raavi esimerkiksi  veitsellä tai lusikalla  siemenet kerman sekaan.  Keitä kerma-vaniljaseosta liedellä niin kauan, kunnes seos kiehahtaa.  Laita  ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon ja anna sulaa kunnolla.   ota pois liedeltä ja lisää loppu kylmä kerma sekaan. Sekoita. Anna pannacotan jäähtyä täysin kylmäksi ennen laseihin kaatamista, muuten se sulattaa aiemmin valmistamasi glögitäytteen.  Anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai vaikka seuraavaan päivään. 

 

Halutessasi voit koristella pinnan vielä vaikkapa valkosuklaarouheella ja kokonaisella mansikalla tai vadelmalla tms.  Miksei pinnalle voisi laittaa vaikkapa piparistakin palasen!

 

Snapsilaseihin tehtynä ei tule ähkyä joulupöydässä! Pieni makea herkku riittää!