Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

VALKOSUKLAAPANNACOTTA JA VADELMIA

Valkosuklaapannacotan voi vielä maustaa sitruunan- tai limenmehulla jos haluaa. voi jättää poiskin. Pannacotan kanssa voi tarjota muutakin kuin vadelmaa. Mustikkaa, mustikkahilloa, tuoreita marjoja tai kokeile vaikkapa vaahterasiirapin kanssa!

Valkosuklaa-pannacotta


n. 5-6 annosta

3  liivatelehteä
100 g valkosuklaata
2 dl maitoa
3 dl kuohukermaa
2 rkl hienoa sokeria                                                               1 tl vanilliinisokeria                                                                 (1 rkl sitruuna- tai limemehua, vasta puristettua. Tämän voi jättää poiskin.)


vadelmakastike:

200 g (noin 2 dl) pakastevadelmia                

 ½ dl vettä                                                                              2 rkl sokeria

 

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Kiehauta maito ja kerma sekä sokeri kattilassa ja ota kattila pois liedeltä.  Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Purista sitruunan tai limen mehua maun mukaan sekaan jos haluat. Sen voi jättää poiskin.  Puserra liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne lämpimään kermamaitosuklaaseokseen.

Jaa seos kauniisiin jalalallisiin laseihin (tai kauniisiin jalattomiin juomalaseihin), ja laita kylmään hyytymään noin 4 tunniksi.  Kun ulkona oli +1 c ja laitoin nämä ulos hyytymään, niin ne hyytyivät reilussa tunnissa. Jääkaapissa menee kyllä kauemmin.

Voit koristella annokset pelkillä marjoilla tai tehdä vadelmakastikkeen kuten tässä tein. Kuvassa on lisäksi  kokonaisia vadelmia koristeena sekä valkosuklaarouhetta.