Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

KATKARAPUVOILEIPÄKAKKU

Kuvateksti

KATKARAPUKAKKU

Tämä on ihana kakku seisovaan pöytään tai helpoksi herkuksi illanistujaisiin. Maistuisi kyllä ihan lounaaksi kotonakin, mutta siihen tämä on aika kallis! Muista että kakku pitää tehdä koristusta vaille valmiiksi jo päivää ennen tarjoilua, sillä sen täytyy saada kostua rauhassa!

 

Kakkupohjaksi:

24 viipaletta vaaleaa paahtoleipää

Kostutus:

1-2 dl kala- tai kasvislientä

Täyte:

300 g katkarapuja

400 g katkaraputuorejuustoa (jos ei saatavilla, niin tavallinen tuorejuustokin käy)

1 tlk kevytranskankermaa

1 dl tilliä hienonnettuna

1-2 tl sitruunapippuria

 

Päälle:

2-3 putkiloa katkarapusulatejuustoa

Koristeeksi:

150-200 g katkarapuja

sitruunaa

tilliä

Tee näin:

Notkista katkaraputuorejuusto ranskankermalla. sekoita joukkoon sulaneet, hyvin valutetut katkaravut, hienonnettu tilli sekä sitruunapippuri. Kokoa kakku folion päälle, eli laita kuusi leipäviilaletta alimmalle tasolle, niin että kaksi palaa on vierekkäin ja kolme peräkkäin. (Siis suorakulmio 2*3)

Kostuta näitä leipäviipaleita kunnolla, kuitenkin niin, että lientä jää vielä kolmelle muullekin kerrokselle eli käytä neljännes liemestä. Levitä täytettä leipäpalojen päälle, niin että käytät täytteestä kolmanneksen. Laita sitten taas kuusi viipaletta leipää tämän täytteen päälle, kostuta liemellä (liemestä voit käyttää toisen neljänneksen) ja laita toinen kolmannes täytettä leipien päälle. Sitten laita taas kuusi leipäpalaa täytteen päälle ja kostuta liemellä (kolmas neljännes liemestä). Taas täytettä päälle eli kaikki loput täytteestä! Sitten laita vielä lopput kuusi leipäpalaa täytteen päälle ja kostuta lopulla liemellä. Kääri folio kakun ympärille ja laita jääkaappiin seuraavaan päivään odottamaan.

Pane kakku tarjoiluvadille. (Tasoita reunat tarvittaessa.) Peitä pinta katkarapusulatejuustolla. Koristele kakku katkaravuilla, sitruunan viipaleilla ja tillillä.