Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

SYÖTÄVÄT KUKAT

Omasta puutarhasta, mökkipihasta  ja lähimetsästä voi löytää monenlaisia syötäviä kukkia tai kasvien lehtiä.

 

Tärkeää on muistaa että syötäväksi kannattaa valita vain kukkia jotka ihan varmasti tunnet  ja joita ei ole käsitelty torjunta-aineilla. Ruuhkaisilta kaupunkialueilta ei kasveja voi kerätä.  Kukat kannattaa aina huuhdella vedellä ennen käyttöä ettei niihin jää multaa tai hiekkaa tms. Koemaista kukkaa  muutenkin aina ennen käyttöä  jotta tiedät miltä se maistuu ja sopiiko se ruokaan mihin olit sitä kaavaillut.  

Kääpiöesikko: Kukat on syötäviä. Niitä voi käyttää salaatin koristeluun sekä sokeroida kakkujen päälle koristeeksi.

Kurkkuyrtti: Kukat ja lehdet syötäviä. Kukat sopivat koristeeksi salaatteihin sekä boolien ja juomien koristeeksi. Olen kerran laittanut niitä myös jääpalakuutioihin - näyttivät aika hauskoilta. Nämä kukat sopivat myös jälkiruokiin. Hieman karvaiset lehdet käyvät salaatteihin, maku on miedohko ja kurkkumainen.

Krassi (köynnös- ja pensaskrassi): Kukat ja lehdet syötäviä. Kukkien maku on kuitenkin pippurinen joten ei käy ihan kaikkeen koristeluun. Kukkia voi käyttää koristeena salaateissa tai voileipäkakuissa joihin pippuri sopii.


 


Kehäkukka: Kukat ja nuoret lehdet on syötäviä. Itse olen käyttänyt kehäkukkia sekä nuoria lehtiä salaateissa.

Orvokki: (ainakin Keto-orvokki) Kauniita vaikkapa leivosten tai kakkujen koristeena. Olen kerran tehnyt kakun jossa oli paljon orvokkeja. Harmi etten löydä valokuvaa enää?

Neilikka: Kukien terälehdet on syötävää mutta kantaosa on kitkerä eikä sitä voi syödä. Terälehtiä voit käyttää salaatteihin.

Ruohosipuli: Kukilla voi koristella vaikkapa salaatin.

Ruusu: Ruusun terälehdet on syötäviä ja todella kauniita booleissa, salaateissa, kakuissa, leivoslautasella jne. Muista että kukkakaupoista ostetut ruusut ovat usein torjunta-aineilla käsiteltyjä eli voit käyttää vain omakasvattamia ruusuja. Kukkakaupoista voi kyllä kysellä suomalaisten "luomuruusujen" perään ja niitä saa välillä kyllä, ainakin tilaamalla.

Ruiskukka: Kukkien terälehdet ovat syötäviä. Kauniita salaateissa, tai kakkujen koristeina.

Voikukka: Voikukassa on syötävää sekä kukat että lehdet. Sekä lehdet että kukat näyttävät kauniilta salaateissa.

Raahaa kuva tähän

Kuvateksti

Raahaa kuva tähän

Kuvateksti