Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

LOHIPARSARUISSIPSIT

Yksinkertaista ja hyvää!

LOHIPARSARUISSIPSIT

 

Näitä ihania helppoja lohiparsaruissipsejä voi tehdä parsa-aikaan, mutta kun ei ole parsa-aika, niin kokeile niitä pelkällä lohella tai koristele  se vaikka  "caviart" tekokaviaarilla eli merilevävalmisteella joka tekee näistä todella juhlavia ja näyttäviä!   Alkuperäinen idea tuli Valion sivuilta, mutta  tein pieniä muutoksia ohjeeseen kuten halusin parsan mukaan tähän. Vähensin myös sipulia ja lisäsin pippuria. Vähensin hieman juuston määrääkin.

 

Näitä tarvitset noin 40 kappaleeseen:

 

Ruissipsejä, esim. Linkosuon Aito Ruissipsi, 150 g pussi

(varo ettei pussi litisty kauppakassissa etteivät sipsit hajoile)

300 g tillituorejuustoa

200 g kylmäsavulohta, mielellään Norjan lohta

1 pieni punasipuli

4 tl vasta puristettua sitruunamehua

mustapippuria myllystä

hyvää laadukasta merisuolaa tarvittaessa (riippuen hieman lohen suolasta)

1-2 nippua vihreää parsaa  (jos haluat näyttävät ja käytät vain nuput, tarvitset kaksi nippua parsaa. Jos käytät myös parsan paloja ilman nuppuja, selviät  ehkä 4-5 parsalla). Itse käytin nuput, ja tein seuraavana päivänä  loppuvarsista parsarisottoa.

 

Tai jos et käytä parsaa, voit koristella annokset Cavi-art merilevävalmisteella eli ns. tekokaviaarilla  tai voit tietenkin koristella annokset vaikkapa vain tillin pikkuisella oksallakin.

 

Koristeluun voit käyttää myös rucolaa tarjoiluvadilla kuten tein. Voit myös laittaa ruissipsit sellaisenaan tarjoiluvadille.

 

Näin teet:

 

Keitä ensin parsat.  Jos käytät koko parsat, niin kuori ne ohuesti ja keitä kattilassa tai parsakattilassa al dente-kypsiksi (hieman purutuntumaa jäljellä, mutta ei lötköiksi, eikä koviksi).

Jos käytät vain parsan kauniit nuput tähän, niin leikkaa ne veitsellä irti ja säästä loput parsan varret myöhempää käyttöä varten. Keitä vain nuput - ne kypsyvät   nopeasti, älä keitä liikaa!  Valuta kypsät parsanuput hyvin esim. talouspaperin päällä.

 

Laita tuorejuusto johonkin kulhoon. Notkista sitä sitruunamehulla lusikan avulla sekoittaen. 

Hienonna saksilla tai veitsellä leikkuulaudalla kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi.  Kuori ja silppua myös punasipuli hienoksi hakkelukseksi.   Lisää sipulisilppu ja lohikuutiot juustoseokseen ja sekoita hyvin lusikalla käännellen. Mausta mustapippurilla myllystä ja tarvittaessa suolalla. 

 

 

Voit tehdä nämä valmistelut ennakkoon ja säilyttää näitä jääkaapissa. Täytä ruissipsit kuitenkin vasta juuri ennen tarjoilua, korkeintaan esim. tuntia ennen. Ruissipsit pehmenevät hieman ajan kanssa - mutta ainakin nämä Linkosuon ruissipsit pysyivät minusta hyvinä vaikka joutuivat olemaan täytettynä muutaman tunnin seisovassa pöydässä. 

 

Lusikoi täytettä ruissipseille ja koristele pinta  parsannupulla (tai tillillä tai merileväkaviaarilla). 

 

Voit laittaa  tarjoiluvadille rucolan lehtiä ja nostaa ruissipsit sille tai laittaa tarjolle vain tarjoilulautaselle ilman muuta koristelua.