Uusimmat kuvat

Vaniljajuustokakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
suklaavadelmamoussekakku
Suklaavadelmamoussekakku
Suklaakakku marjoilla koristeltuna
Vaniljamustikkajuustokakku
Vaniljamustikkajuustokakku
Pätkissuklaakakku
Kahvijuustokakku

Hae sivuilta

KANTARELLI (PARMANKINKKU) PASTA

Tämä pasta on ihanaa kantarelli-parmankinkkuyhdistelmänä mutta on hyvää myös ihan pelkillä kantarelleillakin! Älä pihistele kantarelleissa! Jos pystyt, käytä tähän ruokaan mieluiten kokonaisia pieniä kauniita kantarelleja (ei isoja eikä paloiteltuja).

KANTARELLI ( PARMANKINKKU) PASTA

 

2-3 annosta tai jopa 4 annosta jos on useita ruokalajeja ja/tai leipää yms lisäksi

 

Näitä tarvitset:

1-1,5 litraa pieniä sieviä kokonaisia  tuoreita kantarelleja

1 suuri kesäsipuli

ja pari kolme kesäsipulin vartta

pieni valkosipulin kynsi

n. 1 rkl voita paistamiseen

½ - 1 kasvisliemikuutio  (jos pitää maustetummasta ruoasta, niin kokonainen kuutio)

2 dl kuohukermaa

suolaa, mustapippuria myllystä

Iittalan pastamaustetta (en tiedä saako sitä enää, mutta minulla on sitä yhä mökkikaapissa parin vuoden takaa ja se on taivaallista!) 

2-3 rkl parmesaaniraastetta

2-3 rkl pecorinoraastetta (jos et saa tätä esim. mökkipaikkakunnan kaupoista, niin laita parmesanraastetta enemmän ja/tai korvaa vaikkapa parmesaanilastuilla) 

2-3 rkl persiljasilppua , ei liian hienoksi silputtua jotta näyttää kauniimmalta

(lisäksi maun mukaan parmankinkkua saksilla silputtuna. tämän voi jättää poiskin!  Myös tavallinen kinkku ja/tai pekoni sopivat sienipastalle. Jos käytät pekonia, paista se pannulla erikseen ja lisää vasta  muuten jo valmiin pastakastikkeen joukkoon ihan loppuvaiheessa )

n. 5  rkl pinjansiemeniä (etukäteen kuivalla kuumalla pannulla paahdettuina)

 

lisäksi jotain mieleistä pastaa kuten spaghettia tai tagliatellea, noin 50 g henkeä kohti


Tee näin:

Laita kattilaan paljon vettä ja suolaa se runsaasti. Kun vesi kiehuu, keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ole tarkkana ettei pasta ylikeity ja ettei siitä tule liian pehmeää. Al dente kypsyys tarkoittaa että pastassa on vielä "purutuntumaa" mutta ei se raakaakaan toki saa olla.   Sitä pitää koemaistella  loppuvaiheessa ihan puolen minuutin välein jos tarkka haluaa olla!

Sillä välin kun pasta kiehuu niin tee kastike. Mutta jos käytät tuorepastaa, sitten tee ensin  kastike ja sitten vasta pasta ettei pasta joudu odottamaan.

 

Tee kastike näin:

Jos aiot käyttää pinjansiemeniä (ovat tässä ihania!), niin tee ne ihan ensin. Paahda niitä kuivalla kuumalla pannulla kunnes ovat kullanruskeita. Älä polta! laita ne syrjään  lautaselle odottamaan kunnes kaikki muu on valmiina.

Silppua sipuli ja valkosipulin kynsi,  kuullota ne ja sienet voissa pannulla tai kattilassa.

Lisää kerma ja kasvisliemikuutio, anna kiehahtaa ja kuution sulaa nesteeseen.

Lisää sitten myös kesäsipulin varret silputtuna, samoin suolaa ja mustapippuria myllystä sekä Iittalan pastamaustetta jos sinulla on sitä.  Se antaa ihanat maut kastikkeeseen. En oikein tiedä millä sen voisi korvata. Ehkä maustehyllyissäkin on nykyään jotain pastamausteita, niitä voisi kokeilla?! 

Maista kastiketta ja mausta suolalla ja mustapippurilla sekä pastamausteella lisää tarvittaessa.

Silppua sitten erilleen lautaselle odottamaan persiljaa, sekä raasta parmesaania ja pecorinoa odottamaan.   Leikkaa saksilla parmankinkkua kuutioiksi, mikäli haluat käyttää sitä.

Kun pasta on kypsää, kaada sen vesi pois ja laita loraus oliiviöljyä kattilaan ettei pasta pääse kuivumaan ja takertumaan toisiinsa. Myös keitinveteen voi jo laittaa aina pienen lorauksen öljyä.  

Laita nyt kastikkeeseen vielä  parmankinkku (jos sitä käytät) sekä puolet persiljasilpusta. Sekoita .

 

 

Laita lautasille pastaa, päälle kastiketta,  sitten kahta juustoraastetta ja viimeiseksi vielä persiljasilppua sekä pinjansiemeniä.

Laita pöytään tarjolle mustapippuria ja suolaa myllyssä sekä  parmesaaniraastetta ja/tai -lastuja. 

 

 

Huom.  Jos et ole maailman vikkelin kokki, tai teet tätä ensi kertaa, niin voit toki tehdä myös ensin kastikkeen   aika pitkälle (niin että sipuli, sienet, kerma ja mausteet sekä puolet persiljasta ja parmankinkku ovat jo kastikkeessa)  ja keittää sitten vasta pastan.  Laita juustoraaste kuitenkin vasta ihan lopussa pastan päälle, samoin kuin loput persiljasta.

 

Mikäli et annostele pastaa lautasille vaan laitat tarjolle kattilasta/pannulta/tarjoilukulhoista, niin  laita pasta erikseen toiseen kulhoon ja toiseen kulhoon pasta, jonka päälle ripotat kaiken juustoraasteen (tai -raasteet) sekä persiljan ja pinjansiemenet. myös parmankinkun voi halutessaan ripotella vasta päälle, se näyttää hyvältä mutta sen huono puoli on että se jakautuu epätasaisesti kaikkien ruokailijoiden kesken.